Språk/Language

Information om coronaviruset

Finspångs kommun följer utvecklingen av coronaviruset och agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som just nu beskriver risken för smittspridning i Sverige som mycket låg.

En person tvättar händerna

25 februari 2020 kl. 15:35

Med anledning av att ett hotell har satts i karantän, på grund av coronaviruset, på Teneriffa har Norrköping Airport via researrangörerna Ving och TUI säkerställt att ingen av de 190 resenärer som kommer från Teneriffa till Norrköping via dagens flight (25 feb 2020) har varit bokade på hotellet där coronaviruset blivit funnet.

De resenärer som bokat det aktuella hotellet framåt i tiden, har ombokats till andra hotell.

Finspångs kommun fortsätter följa händelseutvecklingen gällande coronaviruset. Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för att smittan ska spridas i det svenska samhället är mycket låg.

Information från Region Östergötland

Enligt smittskyddsenheten på Region Östergötland finns i dagsläget ingen smittspridning på Teneriffa. Smittan rör en turist, som isolerats. I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer vidtas därför just nu inga särskilda åtgärder från regionens sida. (Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer som vistats i Iran, Sydkorea eller i vissa områden i Kina och Italien att vara uppmärksamma på luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber och ringa sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning.)

Längre ner i nyheten finner du information och länkar för att hålla dig uppdaterad.

10 februari 2020 kl. 11:40

Folkhälsomyndigheten bedömer risken som mycket låg för att smittan ska spridas i Sverige. Den som varit i Kina och får influensaliknande symptom efter hemkomsten uppmanas att ta telefonkontakt med sjukvården. Finspångs kommun följer utvecklingen av coronaviruset i fall att läget skulle förändras.

Finspångs kommun uppmanar, som alltid i influensatider, att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vara extra noga med förebyggande åtgärder för influensa. Tänk på att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid och mathantering och efter ett toalettbesök gärna med handsprit.

Håll dig uppdaterad

Hos Region Östergötland, Folkhälsomyndigheten och Krisinformation.se kan du ta del av bekräftad och uppdaterad information.

Krisinformation.se

Hos Krisinformation.se hittar du information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar om det nya viruset.

Region Östergötland

Hos Region Östergötland kan du läsa mer om beredskapen för coronaviruset och vid eventuella sjukdomsfall i länet.

Information till resenärer

Den här informationen kommer från Folkhälsomyndigheten och riktar sig till dig som nyligen har rest från områden där det nya coronaviruset sprids.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång