Finspångs kommun

Språk/Language

Arbetet på Siemens gav Julian chansen att flytta till Finspång

Julian Speiser flyttade med sin familj till Finspång från Berlin. De planerade att flytta tillbaka efter tre år, men valde istället att stanna för att ge barnen en trygg uppväxt nära naturen.

Julian Speiser, anställd på Siemens

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) har sitt huvudkontor i Finspång och tillverkar och servar gasturbiner. Företaget har drygt 2800 anställda i Finspång och är ortens största arbetsgivare. Här arbetar Julian Speiser, som 2016 valde att flytta från Berlin till Finspång. Planen var att återvända till Tyskland efter en treårsperiod men Julian och hans fru bestämde sig för att stanna.

- Jag, min fru och våra tre barn trivs verkligen med att bo ”på landet”! Det är stor skillnad jämfört med att bo i Berlin, men vi tror att Finspång är en bättre plats för barnen att växa upp på. Vi har träffat fantastiska människor under våra år här och känner oss som hemma, säger Julian som bor med familjen i Sonstorp, strax utanför Finspång.

Julian trivs i Finspång, både på och utanför jobbet. Det bästa med att bo här är kontrasten mellan att bo i en mindre stad nära den fantastiska naturen, där man kan vara ute i skogen, springa eller köra mountainbike, och att arbeta i en stor internationell verksamhet.

- Jag uppskattar verkligen att arbeta på Siemens och är stolt över att vara del av ett företag där många tekniska innovationer sett dagens ljus. Jag gillar kombinationen av småstadsmentaliteten och det globala hi-techföretaget.

Die Siemens SGT-800 in der Fertigungshalle im Gasturbinenwerk in Finspong, Schweden.The Siemens SGT-800 gas turbine in the manufacturing building of the gas turbine workshop in Finspong, Sweden.