Språk/Language

Pegasus

Pegasus vänder sig till dig med beslut om daglig verksamhet. Pegasus verksamhet ligger vid Vallonvägen i Finspång centrum. Här är det fokus på estetisk verksamhet i lilla och stora verkstaden. Vi har även andra uppdrag runt om i Finspångs kommun.

Vår verksamhet är varierad och har fokus på estetisk verksamhet. I lilla verkstaden skapas det bland annat med textil. Det finns också möjlighet att rita, pärla med mera. I stora verkstaden skapar vi med trä. Här bygger vi bland annat efter beställning från personer och verksamheter.

På uppdrag av Finspångs bibliotek levererar vi boklådor till kommunens förskolor och särskilda boenden för äldre i ytterområdena. Vi samarbetar även med Vallonbygden och hjälper dem med skräpplockning. Skötsel åt skid- och orienteringsklubben vid motionscentralen. Vi sköter även städ av klubblokal åt Finspångs motorsällskap.

På uppdrag av Finspångs kommun kör vi ut leveranser till olika enheter. Vi kör även varor och skräp på uppdrag av kommunens verksamheter.

Handledare

På Pegasus arbetar två handledare; Mattias Johansson och Susanne Grönborg Pacsay. Handledarna finns som stöd och hjälper dig i olika aktiviteter ni utför. Mattias eller Susanne blir dina kontaktperson och skriver genomförandeplan tillsammans med dig. Handledarna erbjuder även möten där ni kan följa upp din genomförandeplan och stämma av hur du mår. Det finns arbetskonsulent och verksamhetspedagoger knutna till Pegasus.

Genomförandeplan

Som deltagare i Pegasus verksamhet har du en genomförandeplan. Du bestämmer vilka du vill ska vara med på mötet om genomförandeplanen. Du kan till exempel välja att bjuda in en närstående eller god man. Det är i genomförandeplanen du och handledarna kommer överens om vad, när, och hur du vill ha stöd. Du erbjuds möten med din kontaktperson för att följa upp din genomförandeplan. Då stämmer vi av hur du mår och om du behöver hjälp med något.

Fika och Lunch

Till Pegasus har vi med egen matlåda. Det finns mikrovågsugn på plats att värma maten i. Under förmiddagen och eftermiddagen bjuds det på kaffe och te. Vill du ha något att äta till fikat tar du med det hemifrån.

Trivselregler

På Pegasus har vi några trivselregler för att alla ska trivas på verksamheten.

  • Vi ställer upp våra skor på skohyllan.
  • Vi behandlar varandra med respekt.
  • Vi är trevliga mot varandra.
  • Vi plockar bort efter oss.
  • Vi tänker på ljudnivån.
  •  

Instagram

Du kan följa vår verksamhet på Instagram @pegasus_dagligverksamhet

Kontakt med handledare i daglig verksamhet

Besöksadress:
Vallonvägen 21
612 30 Finspång

Telefon:

070-275 57 40

070- 207 92 80


Kontakt

Karin Sjöberg
Enhetschef
Sektor social omsorg

0122-858 79
karin.sjoberg@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång