Språk/Language

Arena Grosvad - en multisportarena

Arena Grosvad är Finspångs idrotts- och rekreationsområde. Här finner du helheten för upplevelser, äventyr och motion. Området drivs av Medley på uppdrag av Finspångs kommun.

Badet är tillfälligt stängt

Badanläggningen på Arena Grosvad är tillfälligt stängd tillsvidare för allmänheten. Organiserad verksamhet för barn och unga får fortsätta att bedriva verksamhet.

Orsaken är Folkhälsomyndighetens skärpta nationella allmänna råden som gäller från och med 14 december och tillsvidare. Syftet med stängningen är att minska spridningen av covid-19.

Frågor och svar med anledning av stängning

Varför är inte badhuset öppet?

Med anledning av den höga smittspridningen av coronaviruset, som ger sjukdomen Covid-19, är badhuset stängt för allmänheten tillsvidare, utifrån de skärpta allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

När kommer badhuset att öppna igen?

Finspångs kommun följer de nationella rekommendationer som kommer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Än så länge är rekommendationen att icke-nödvändiga kommunala verksamheter (exempelvis badhus) bör hållas stängt för att minska smittspridningen i samhället. Detta gäller tillsvidare.

Varför kan inte badhuset i Finspång ha bokade tider för motionssim så som andra badhus har?

Folkhälsomyndigheten bedömer att undantag kan göras för barn och unga födda 2002 eller senare. I samråd med vår entreprenör Medley har avsteg därför gjorts gällande föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare.

Än så länge har vi inte diskuterat ytterligare avsteg från rekommendationerna men vi kommunicerar ut förändringar av verksamhetens öppettider då det blir aktuellt.

Inomhusidrott

På Arena Grosvad finns Aluceum som är en arena för inomhussporter så som tennis, squash, badminton, volleyboll, basket, handboll och innebandy.

Utomhusidrott

På Grosvads idrottsplats hittar du arenor för löpning, längdskidor, MTB-cykling, fotboll, friidrott, bandy, ishockey, skatepark, discgolf och andra sporter.

Äventyrsbad, simhall och relax

Bad- och friskvårdsanläggningen erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Det finns även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning, gym, bowlinghall samt restaurang.

Kartillustration över Arena Grosvad.

Hyra av gymnastiksal och idrottsanläggning

Vänd dig till Medley på Arena Grosvad för att hyra någon av arenorna och lokalerna på Aluceum och Grosvads idrottsplats. Via dem hyr du även kommunens gymnastiksalar.

Prioriteringsregler vid fördelning av tider i sport- och gymnastikhallar

Vid fördelning av tider i kommunens sport- och gymnastikhallar är det generellt så att barn- och ungdomsverksamheter är prioriterade.

Jubiléumsboken om Grosvads idrottsplats

Inför firandet av Grosvads 50 års-jubileum har Finspångs kommun låtit ta fram boken Grosvads idrottsplats - 50 år av idrott, motion och nöje. Boken är skriven av sportjournalisten Nilsove Magnusson med kompletterande texter av Antero Lyhykäinen, projektanställd hos Finspångs kommun. Boken består av närmare 100 sidor och innehåller bilder och berättelser om idrottsprofiler, gästande artister och annat av intresse från Arena Grosvads 50 år som idrottsanläggning.

Här kan du köpa boken

Boken finns att köpa på Kulturhuset, huvudbiblioteket och på Arena Grosvad. Priset är 150 kronor.

Leverans med posten

Du kan även beställa boken med leverans med posten eller om du vill få den skickad som present till någon. Priset är 200 kronor med frakt.

Föreningar

Föreningar har möjlighet att köpa boken till försäljning eller annat internt bruk till reducerat pris.

Relaterad information

På Arena Grosvad Medleys sida finner du mer information om området, aktiviteter och idrotter samt priser, öppettider för bad och allmänhetens åkning.

Kontakt

Arena Grosvad Medley

010-450 90 55
arenagrosvad@medley.se

Grosvadsvägen 5, 612 41 Finspång