Språk/Language

Bad, paddling och fiske

Vatten är det aldrig långt till i Finspångs kommun. Här väntar 368 sjöar på dig! Oavsett om du vill bada, simma, paddla kanot eller fiska kan du hitta en sjö för dig.

KräftfiskeÅlsjön RegnaÖstergötland

I Finspångs kommun har vi hundratals sjöar vilket ger goda möjligheter att bada, simma och paddla kanot. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett skiftande landskap. Sjöarna bjuder även in till bra fiske; du dra upp gädda och abborre men även inplanterad regnbåge och öring.

Bad

I Finspångs kommun har vi 368 sjöar så det finns gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Hitta din favorit bland kommunens offentliga badsjöar.

Paddla kanot på kanotlederna

Genom att paddla på någon av våra kanotleder kan du få en riktigt härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och om vattennivån tillåter behöver du inte göra många lyft, utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Tänk på att vattendrag förändras, bland annat beroende på hög eller låg vattennivå. Därför kan antalet lyft variera. För tillfället finns en stor bäverpopulation i orådet kring kommunens kanotled vilket medför att större träd kan förekomma över lederna.

Mer information om våra kanotleder finns hos turistbyrån, kontaktuppgifter finns på denna sida.

Fiske

Med våra 368 sjöar är Finspång en av Sveriges sjörikaste kommuner. Det innebär också många chanser till god fiskelycka. Här kan du fiska gädda och abborre, men även inplanterad regnbåge och öring. Gäddan som är Östergötlands landskapsfisk är utan tvekan ett av Sveriges mest spännande och populära byten.

Turistbyrån hjälper dig med information om fiskevårdsområden samt var du kan köpa fiskekort.

Mer information om fiskekort, fiskevårdsområden och fiskevårdsföreningar i kommunen hittar du på Finspångs turismwebb.

Låna flytväst

Räddningstjänsten kan låna ut flytvästar i olika storlekar och bärighet från 0 till över 100 kg.

Kontakt

Finspångs turistbyrå

0122-853 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång