Finspångs kommun

Språk/Language

Kontaktperson

Som kontaktperson fungerar du som en vän och samtidigt är du ett stöd till ett barn, en tonåring eller vuxen några timmar per vecka eller månad.

För att passa som kontaktperson har du ett engagemang och intresse för människor samt lätt för att samarbeta. Har du även förmåga att se såväl behov som resurser hos de människor du möter passar du väl för uppdraget.

Vad krävs för att bli kontaktperson?

Innan du får ett uppdrag som kontaktperson görs en utredning som innebär att vi tar utdrag ur register samt genomför en intervju med dig. Vi tar också referenser.

När utredningen är färdig föreslår vi ett barn, ungdom eller vuxen som passar ihop med dig utifrån dina intressen och resurser och bokar in ett gemensamt möte med er. Passar ni för varandra kan uppdraget påbörjas.

Det är viktigt att du kan vara kontaktperson under en längre period och inte har planer på att flytta från kommunen under den närmaste tiden.

Finspångs kommun erbjuder dig som vill bli kontaktperson

  • kontinuerligt stöd under den tid ni har ett uppdrag som kontaktperson.
  • att delta på temakvällar.

Ersättning

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som ersätts med ett arvode och en omkostnadsersättning som fastslås utifrån organisationen Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) riktlinjer.

Testa om du passar som kontaktperson

På organisationen Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) webbplats Familjehem Sverige finns ett självtest på femton frågor som ger dig en inblick i vad som förväntas av dig som kontaktperson.

Det tar bara några minuter och det är bara du som ser resultatet. När testet är klart kan du bedöma m dina poäng motsvarar det engagemang som krävs för att vara kontakperson.

Vid intresse eller ytterligare funderingar

Det kan finnas många funderingar kring valet om att bli kontaktperson. Du är välkommen att kontakta oss för att få mera information och för att ställa frågor så att du kan ta ställning till om ni är intresserade av ett uppdrag som kontaktperson.

Kontakt

Ulrika Kåkneryd
Familjehemssekreterare
Individ och familjeomsorg - Barn och ungdom

0122-853 07
ulrika.kakneryd@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Madelene Jansson
Familjehemssekreterare
Individ och familjeomsorg - Barn och ungdom

0122-859 67
madelene.jansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång