Språk/Language

Studentmedarbetare till sektor social omsorg, funktionshinderrådet

Publicerad: 27 april 2022
Sista ansökningsdag: 10 maj 2022

Studentmedarbetare till sektor social omsorg, funktionshinderområdet

Finspångs kommun och Linköpings universitet samarbetar med andra kommuner och kommunala bolag i regionen med studentmedarbetare. Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet.

 

Sektor social omsorg, funktionshinderområdet omfattar verksamheter enligt LSS samt boende, boendestöd och dagverksamhet inom SoL socialpsykiatri.

Vi har brukarens behov i centrum. Stöd och service som ges ska vara grundade på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga.

Vi söker nu en studentmedarbetare på 20-25% för att stötta verksamhetspedagogerna i vår sektor. En del i uppdraget kommer vara ett ge stöd till personlig assistans utifrån verksamhetspedagogsuppdraget.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetspedagog arbetar man med att

- stötta enhetschef i kvalitetsarbete på brukarnivå

- kvalitetssäkra, stötta och kompetensutveckla medarbetare i social dokumentation

- vara närvarande ute i verksamhet för att observera och ge stöd till personal i det direkta arbetet

- handleda och coacha medarbetare i det pedagogiska arbetet samt att omsätta kunskap i praktiken

- stötta enhetschef att implementera och följa upp fattade beslut och rutiner på brukarnivå

- utveckla, driva och följa upp brukarmedverkan och brukarinflytande

Kvalifikationer:

Vi söker dig som till våren ska påbörja ditt sista utbildningsår på arbetsterapeut- eller socionomprogrammet. Anställningen är en visstidsanställning motsvarande 20-25 % beräknat på heltid under två terminer med start i september 2022.

Du är duktig på att samarbeta och känner dig även trygg i att arbeta

självständigt. Du är positiv och lösningsfokuserad. Du har lätt för att skapa goda relationer och kan anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Du har B-körkort, goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana samt god kunskap om dokumentation och IBIC. Erfarenhet av och god kunskap om LSS är meriterande.

                                              

Sista ansökningsdag                                2022-05-10


Vi driver Finspång framåt!

Finspång har ett rikt och varierat utbud av kultur, unika historiska miljöer och mötesplatser. Det är en levande industriort med ett starkt näringsliv med närhet till kringliggande städer. Tillsammans med näringslivet har Finspångs kommun fastslagit ett gemensamt mål att vi till år 2035 ska ha 30 000 invånare. Finspång utvecklas genom en drivkraft att möta samtiden och framtiden. Därför styrs kommunens verksamheter utifrån FN:s globala mål. Genom att agera lokalt för att påverka globalt vill vi bidra till en hållbar framtid för människor och miljö. Som medarbetare i Finspångs kommun är du vår viktigaste resurs. Du och dina kollegor förbättrar vardagen för andra – varje dag. Här får du möjlighet att göra skillnad, ge service till andra och ta ansvar för Finspångs utveckling. Tillsammans bygger vi stolthet och arbetsglädje på en arbetsplats som präglas av öppenhet och samarbete.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde: 2022-08-29
Lön: Timlön
Sök jobbet senast: 10 maj 2022

Kontakt

  • Karin Sjöberg
    0122-85879

Facklig företrädare:
  • Eva Jägerhed
    0122-85720