Språk/Language

Förskollärare till Öppna förskolan och Familjecentral

Publicerad: 12 oktober 2021
Sista ansökningsdag: 12 november 2021

Vill du jobba med oss?

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Arbetslivserfarenhet som förskollärare krävs. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i öppen förskoleverksamhet samt erfarenhet av föräldraskapsstöd.

Dina framtida arbetsuppgifter

Finspångs kommun ska under 2022 starta upp en Familjecentral med Öppen förskola.
Initialt kommer du som förskollärare vara med och planera inför öppnandet vilket innebär att du kommer få vara med och påverka verksamhetens utformning.
Den Öppna förskolan ska vara en mötesplats för barn 0–6 år och deras vårdnadshavare eller andra närstående vuxna. Verksamheten ska erbjuda en pedagogisk miljö där barnen kan leka och deras vårdnadshavare kan träffa andra vuxna. Vårdnadshavare kommer även ha möjlighet att få stöd i sitt föräldraskap.

Rollen innebär också

På Öppna förskolan i Finspång kommer du få möjlighet att vara med och forma vår verksamhet i samarbete med olika yrkeskompetenser då vi ska arbeta tvärprofessionellt. Öppna förskolan kommer att ha ett nära samarbete med barnhälsovården och socialtjänstens förebyggande arbete på familjecentralen. Din närmsta medarbetare kommer att vara en behandlingsassistent från socialtjänsten som du kommer driva den Öppna förskolan med.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för föräldraskapsstödjande arbete och som vill arbeta för att skapa goda livsvillkor för barnen i Finspång. I uppdraget ingår att aktivt medverka till en trivsam mötesplats där vuxna och barn känner sig välkomna. Det betyder att innehåll och förhållningssätt är noga genomtänkt för att skapa en nätverkande och positiv miljö. De arbetar utifrån ett förhållningssätt om allas lika värde och ett jämställt föräldraskap.

Tjänsten kommer att vara placerad på Finspång kommuns Öppna förskola. Du kommer arbeta som ensam förskollärare så du behöver vara trygg, initiativrik och självgående i din yrkesroll. Du kommer planera och utvärdera verksamheten tillsammans med din närmsta kollega.

Som person har du stor social kompetens och förmåga att lyssna för att kunna möta behoven hos barn och vårdnadshavare. Du är villig att samarbeta i hög utsträckning och har ett förhållningssätt där barn och vårdnadshavare ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Som förskollärare i öppen förskoleverksamhet måste du kunna arbeta självständigt, vara lösningsfokuserad samt villig att pröva nya arbetssätt för att nå ut till vårdnadshavare i kommunen. I uppdraget ingår att ge stöd till vårdnadshavare i sitt föräldraskap, vilket ställer krav på att du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt.

Låter det som ett spännande uppdrag att vara med och bygga upp en ny verksamhet? Välkommen med din ansökan! Vi genomför fortlöpande intervjuer under hela ansökningstiden.

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2022-01-01
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 12 november 2021

Kontakt

  • Carina Lövgren
    0122-85428

Facklig företrädare:
  • Senad Bošnjaković, ordförande Lärarförbundet avdelning Finspång
    072-5368515