Finspångs kommun

Språk/Language

Stämningsfylld pubkväll på Storängsgården

Inför den stundande påskhelgen var det återigen dags för pubkväll på Storängsgårdens äldreboende i Finspång. Under onsdagskvällen bjöds de boende på en festlig inramning med god mat och dryck.

På bilden syns en stor sal med flera äldre person och vårdpersonal. Vid salens entré hänger vimplar i olika färger.

Festlig stämning inne i matsalen på Storängsgården.

Det var uppdukat för fest när det återigen arrangerades pubkväll på Storängsgården under onsdagskvällen före påsk. Till livemusik fick de boende avnjuta god mat och dryck tillsammans med anhöriga. För några av de boende blev det även ett och annat danssteg under middagen.

- Jag kan inte låta bli att dansa när jag hör musiken. Jag har alltid älskat att dansa, ända sen jag var en liten flicka, berättar en av de boende.

Lyxmiddag, livemusik och gófika

Vanligtvis tillagas all mat i det närliggande köket på Storängsgården. Men när det är dags för månadens höjdpunkt pubkväll, då blir det lite extra guldkant i vardagen för de boende. Den här gången serverades det lyxmiddag i form av kallskuret, potatissallad och god dryck. Innan kvällen rundades av bjöds de boende även på egenbakad efterrätt.

På bilden syns en röd blomma på ett bord. På bordet ligger även flera fat med mat på.

Uppdukat med kallskuret till middag.

På bildens syns en person sittandes på en stol som spelar gitarr.

En uppskattad aktivitet

Likt andra boenden arrangerar även Storängsgården olika aktiviteter för de boende, men just pubkvällarna har blivit riktiga stämningshöjare för de boende.

- Så fort vi sätter upp information om aktiviteten så är det flera av våra boende som blir jätteglada. Pub­kvällen är också den enda aktiviteten vi har där de anhöriga är inbjudna. Ibland kan det vara jobbigt för nära och kära att besöka sin ahörige på boendet, men pubkvällarna är en aktivitet som blir ett mer naturligt sätt att umgås på, berättar vårdbiträdet Sandra.

På bilden syns ett uppdukat bord med mat och dryck. På bilden syns även äldre människor och vårdpersonal.

Pubkvällarna kan nästans ses som en traditionell aktivitet för Storängsgården, och det har varit en uppskattad aktivitet under flera år. Under pandemin var det en kämpig tid för Storängsgården med hårda restriktioner att förhålla sig till, och aktiviteterna mer eller mindre utblev helt. Att allt fungerar som vanligt igen och att pubkvällarna är tillbika är en otrolig lättnad, både för de anställda och de boende.

- Det känns väldigt skönt att allt är igång igen och att vi kan arrangera pubkvällarna. Snart blir det varmare väder också, och då närmar vi oss den stora sommarfesten på Storängsgården. Det ser vi väldigt mycket fram emot, avslutar Sandra.

Kontakt

Petra Gardelin
Enhetschef Storängsgården
Sektor vård och omsorg

0122-854 77
petra.gardelin@finspang.se

S:a Storängsgården 50, 612 43 Finspång

Isabella Lindqvist
Enhetschef Storängsgården
Sektor vård och omsorg

0122-855 01
isabella.lindqvist@finspang.se

S:a Storängsvägen 50 , 612 43 Finspång