Finspångs kommun

Språk/Language

Storängsgården i Finspång

På Storängsgårdens äldreboende finns 72 lägenheter fördelat på tio avdelningar. De boende­former som erbjuds är vård­boende och demens­boende.

Vårdare och boende gör leker med hundar

Storängsgårdens är ett särskilt boende (SÄBO) för äldre och ligger cirka två kilometer söder om Finspångs centrum. Här finns närhet till grönområden och naturnära Vibjörnsparken som gör det möjligt för vistelse utomhus i trevliga miljöer.

På boendet kan alla lägenheter utrustas med trygghetslarm och du har alltid tillgång till omvårdnadspersonal. Du kan också få hjälp av sjuksköterska eller läkare. Dessutom finns även terapi­hundar som besöker verksamheten löpande.

Alla lägenheter på Storängsgården har pentry. Du som är hyresgäst inreder och möblerar lägenheten så som du vill ha det. Verksamheten erbjuder höj- och sänkbar säng. Kontraktsformen är andrahandskontrakt och du ansvarar själv för att teckna hemförsäkring och eventuellt telefonabonnemang.

Lägenheterna för växelvård är möblerade och har egen TV och telefon.

Frukost tillagas av Storängsgårdens egen personal, övriga måltider kommer från Måltidsservice i Finspångs kommun.

På varje avdelning finns gemensamhets­utrymmen för social samvaro. Här finns även en samlings­sal för större aktiviteter. Ett litet bibliotek, ett solrum, gymnastik­rum, årstidsrum där du kan vistas.

Varje lägenhet kan utrustas med trygghetslarm som är anpassat efter dina enskilda behov. Med trygghets­larmet kan du påkalla personal när du behöver akut hjälp. Det skapar en extra trygghet ifall någonting händer.

Det finns omvårdnadspersonal till din hjälp dygnet runt. Omvårdnads­personalen utför den omvårdnad och träning som ni kommit överens om. Alla som bor på Storängsgården har även en kontaktman. Kontaktmannen ser till att underlätta samarbetet mellan dig, personalen och närstående, så att du ska få en trygg och säker omvårdnad utifrån dina behov.

Sjukvårdande insatser ordineras av sjuksköterska eller läkare. Du har även tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut. På Storängsgården har du också möjlighet att träffa terapi­hundar som besöker verksamheten med jämna mellanrum. Hundarna hjälper till att öka motivationen, välbefinnandet och hälsan.

Sjuksköterska finns tillgänglig måndag till fredag under dagtid är din närmsta kontakt om du behöver sjukvård. Under kvällar och helger finns en sjuksköterske­patrull som personalen kan kalla på. Läkare kommer regelbundet till boendet.

Kontakt

Storängsgården

Besöksadress:
S:a Storängsvägen 50
612 43 Finspång

Isabella Lindqvist
Enhetschef Storängsgården
Sektor vård och omsorg

0122-855 01
isabella.lindqvist@finspang.se

S:a Storängsvägen 50 , 612 43 Finspång

Petra Gardelin
Enhetschef Storängsgården
Sektor vård och omsorg

0122-854 77
petra.gardelin@finspang.se

S:a Storängsgården 50, 612 43 Finspång

Nina Goding
Samordnare
Storängsgården

070-216 53 32
storangsgarden.samordnare@finspang.se

S:a Storängsgården 50, 61243 Finspång

Erika Källman-Lindblom
Administratör
Storängsgården

0122-854 85
erika.kallman-lindblom@finspang.se

Biståndshandläggare

0122-850 05
bistandshandlaggare@finspang.se

Telefontid: måndag-fredag kl. 8.30-9.30.

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång