Finspångs kommun

Språk/Language

Hjärtliga möten mellan förskolebarn och äldre

Barnen från förskolan Skogsgläntan och de boende på Hällestadgården samlas regelbundet för olika aktiviteter och trevligt umgänge. Samarbetet har skapat en fin gemenskap mellan generationerna.

En äldre person och en medarbetare inom vården håller varandra i handen på en del av bilden. Ett barn rullar en stock på en förskolegård på den andra bilden..

Inspirationen till projektet kom från det populära TV-programmet "Fyraåringarna på äldreboendet", som visades på TV4. Därefter diskuterade medarbetarna idén om att främja samvaro och samarbete mellan förskolebarn och äldre. Projektet startade med att barnen skickade alla hjärtans dag-kort till de boende på Hällestadgården.

Målet är att träffas ungefär en gång i månaden för olika aktiviteter tillsammans. Under träffarna sjunger, målar och umgås barnen och de äldre på ett glädjefyllt sätt.

- Både förskolan och äldreboendet är starkt engagerade i projektet och det har varit en postiv upplevelse för både barn och äldre, säger Anette Rising, förskollärare på Skogsgläntans förskola.

En hälsning på alla hjärtans dag

Barnen på förskolan har fortsatt traditionen med att skicka en hjärtlig hälsning till de boende på Hällestadgården på alla hjärtans dag. På bilderna ser ni årets hälsning och några av de fina korten som barnen skapat.

Alla hjärtans dag kort som barnen på Skogsgläntans förskola gjort till de boende på Hällestadgården.

Alla hjärtans dag-kort som barnen på Skogsgläntans förskola gjort till de boende på Hällestadgården.

Brev som medarbetare och barnen på Skogsgläntans förskola skickade till de boende på Hällestadgården på alla hjärtans dag.

Brev som medarbetare och barnen på Skogsgläntans förskola skickade till de boende på Hällestadgården på alla hjärtans dag.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång