Finspångs kommun

Språk/Language

Häng med på hållbarhetsvecka!

Klurar du ibland på hur du skulle kunna leva mera hållbart? Frågan är högst aktuell för många utifrån både miljö och ekonomi. Nu är det hållbarhetsvecka och Finspångs kommun vill göra sitt bästa för att vara med och sprida kunskap.

Earth hour 2024

Vad kan jag göra under hållbarhetsveckan?

Det finns många olika sätt att delta i hållbarhetsveckan. Givetvis kan du vara med genom att släcka dina lampor under earth hour, men de viktigaste deltagandet är det långvariga. Se gärna över vad du kan förändra i din livsstil och gör konkreta åtgärder för att leva mer hållbart.

Schema

Finspångs kommun har laddat upp med flera utmaningar, aktivieter och tips för dig som vill lära mera om hur du kan leva hållbart. Du hittar det via länken nedan

Earth hour 2024

Earth Hour är en klimatmanifestation som årligen arrangeras globalt, genom symbolhandlingen att släcka alla lampor under en timme. Detta görs för att visa världens ledare att klimatfrågorna måste tas på allvar.

Att släcka lamporna en timme, en gång per år, kan tyckas obetydligt men genom att göra det visar du att frågan är viktig. Du kan också se det som ett startskott till dig själv att utföra flera klimatsmarta handlingar. Kanske är det dags att avlägga ett klimatlöfte inför kommande år?

Kontakt

Jonny Sävenhed
Miljöstrateg
Sektor samhällsbyggnad

0122-852 37
jonny.savenhed@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång