Språk/Language

Earth Hour

Lördag 27 mars kl. 20:30-21:30 är det earth hour.
Är du också med och släcker för vår planet?

Earth hour startades för 15 år sedan. Det är en klimatmanifestation som arrangeras globalt, genom symbolhandlingen att släcka alla lampor under en timme. Detta görs för att visa världens ledare att klimatfrågorna måste tas på allvar.

Att släcka lamporna en timme, en gång per år, kan tyckas obetydligt men genom att göra det visar du att frågan är viktig. Du kan också se det som ett startskott till dig själv att utföra flera klimatsmarta handlingar. Kanske är det dags att avlägga ett klimatlöfte inför kommande år?

Earth Hour startades av WWF och de senaste åren har ungefär 35% av svenskarna deltagit i aktiviteter genom earth hour! Mer än 87% av Sveriges kommuner deltar och 188 länder har 3 år i rad valt att uppmärksamma kampanjen för klimatet.

Se till att du är med och bidrar. Sprid budskapet. Genom sociala medier kan miljövänliga steg uppmärksammas med hashtaggar såsom:
#HöjDinRöst, #WWFSweden, #EarthHour, #TogetherPossible.

Jorden

Vad kan du göra?

Finspångs kommun tagit fram några utmaningar som du kan genomföra. Är du 6-12 år är du exempelvis välkommen att delta i vår energitipspromenad med fina priser från Finspångs Tekniska. Tipspromenaden är digital men vi vill ändå uppmuntra alla deltagare att göra den utomhus, kanske i samband med ett skogsbesök eller en promenad? Det är möjligt att vara med fram till den 2 april, efter det kommer en vinnare att utses.

Ett annat tips är spela earth hour bingo. Här hittar du aktiviteter och utmaningar både för vuxna och barn att genomföra under veckan. Utmana en kompis, kollega eller familjemedlem och se vem som får bingo först! Kan du kanske lyckas fylla i hela brickan under veckan?

I hela två veckor kommer även Finspångs kommuns instagramkonto att fyllas med bra tips för hur du kan spara energi och minska ditt avfall. Viktiga handlingar som du enkelt kan påverka i ditt hushåll.

Kontakt

Maria Fagerberg
Energi- och klimatrådgivning
Bygg- och miljöenheten

0122-857 86
energiradgivning@finspang.se

Telefontid Måndag: 13-17 och torsdag 9-12

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Madeléne Lundén
Miljöstrateg
Sektor samhällsbyggnad

0122-850 14
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång