Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Tomtkön blir digital

Drömmer du om att bygga hus? Vill du byta ut balkongen mot en grönskande trädgård? Nu kan du enkelt anmäla dig till Finspångs kommuns tomtkö i den nya e-tjänsten och få besked om din plats i kön på ett par minuter.

Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång

För att anmäla dig till tomtkön loggar du in med din e-legitimation på minasidor.finspang.se, fyller i dina uppgifter och betalar sedan med ditt bankkort. Din plats i kön registreras direkt och du kan sedan ta del av erbjudna tomter.

Du som redan står i kommunens tomtkö

Alla som sedan tidigare står i tomtkön har nu förts över till den digitala kön och ett informationsbrev har skickats ut till dig via post och e-post. Genom att logga in på minasidor.finspang.se kan du se din plats i kön, betala årsavgiften och göra eventuella ändringar av kontaktuppgifter. Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig, för att du ska få den information som krävs för att behålla din plats i tomtkön och kunna ta del av tomterbjudanden.

Om du önskar lämna tomtkön finns det en funktion för det i e-tjänsten. Logga in på Mina sidor och visa din köplats. Begär utträde via den röda knappen längst ner på sidan.

Vad kostar det att stå i tomtkön?

Avgiften för att ansluta sig till tomtkön är 300 kr med en årlig kostnad på 300 kr för att behålla sin plats i kön. Tilldelning av tomt sker i turordning efter anmälningstid.

Fördelarna med e-tjänsten

  • Genom att logga in med e-legitimation slipper du fylla i personuppgifterna manuellt.
  • Det är smidigare och går snabbare. Du slipper fylla i en pappersblankett och lägga den på brevlådan.
  • All information du behöver finns samlad på ett ställe.
  • Du betalar anmälningsavgiften och den årliga avgiften digitalt och slipper pappersfakturor.
  • Din köplats registreras så fort du betalat in anmälningsavgiften och du behöver inte invänta att brevet kommer fram, att ärendet handläggs, att en faktura skickas ut och att betalningen registreras.
  • Du kan nå e-tjänsten och se vilken köplats du har, när som helst under dygnet.

Om du inte vill eller kan använda dig av e-tjänsten kontaktar du vår handläggare Cristina Lindén. Observera att du inte kan förvänta dig lika snabb service då kopiering, utskick samt postens hantering tar längre tid.

Kontakt

Cristina Lindén
Handläggare
Planeringsenheten

0122-850 53
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång