Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Mandat­periodens sista möte i kommun­­fullmäktige

På onsdagseftermiddagen hölls det sista mötet under mandat­perioden. Då avtackades bland andra ordförande Berit Martinsson (S) som efter 15 år valt att lämna uppdraget.

Kommunfullmäktiges möte 21 september 2022.

Kommunfullmäktiges presidium. Foto: Robert Davidsson

Sista sammanträdet för mandatperioden

Fyra år har gått sedan valet 2018 och onsdag 21 september var det dags för de då valda ledamöterna att hålla sitt sista sammanträde för mandatperioden.

På onsdagens möte antogs bland annat en ny avfallsplan och nya politiska styrdokument som reglerar den politiska organisationen och kommunfullmäktiges arbetsordning. Även ett antal e-förslag och medborgar­förslag anmäldes och kommer behandlas av det nya fullmäktige.

De nya ledamöterna som valdes 11 september i år sammanträder första gången onsdag 19 oktober.

Flera avtackningar

I slutet av mötet avtackades ett antal ledamöter som inte kommer fortsätta sina uppdrag i den nyvalda församlingen. En av dem var Carl-Gustaf Mörner (M) som i hela 37 år varit med i kommunfullmäktige.

-Det har varit roliga år och jag kommer att sakna det, det är ingen tvekan om det. Men jag tycker det känns väldigt bra att sluta. Arbeta så hårt ni kan för Finspångs bästa, var Carl-Gustaf Mörners medskick när han tackade kommunfullmäktige.

Berit slutar efter 15 år som ordförande

En annan som efter många år slutar i kommunfullmäktige och lämnar uppdraget som ordförande i församlingen är Berit Martinsson (S). Berit har varit ordförande i kommunfullmäktige under 15 år i perioderna 2006-2008 samt 2010-2022.

-Det har suttit fem kommunsekreterare och tre kommundirektörer under min tid som ordförande. Men nu känns det jättebra att sluta och jag vill ha en lugn och skön pensionärstillvaro, sa Berit Martinsson och tackade alla de som hjälpt henne i uppdraget under åren.

I en intervju berättar Berit Martinsson om sin tid som ordförande; om utmaningar i uppdraget och om framtiden. Här kan du se hela intervjun. Klicka på ikonen T längst ner i filmen för svensk undertext.

Kontakt

Hans Boskär
Kansli- och utvecklingschef
Kansli- och utvecklingsavdelningen

0122-850 91
hans.boskar@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång