Finspångs kommun

Språk/Language

Finspångslag till Sverigefinal i Ung Företagsamhet!

Vilken resa det har varit för Crunch UF, det ekologiskt hållbara UF-företaget från Bergska gymnasiet i Finspång! Trots att de inte ens hade planerat att delta i tävlingen, har de nu tagit hem segern och är klara för SM-finalen i Ung Företagsamhet.

Fyra glada flickor med diplom

Ellen Lund, Saga Friberg, Ida Johansson och Evelina Fors. Fotograf: Magnus Johansson

Med sin innovativa affärsidé att producera granola av återvunna restprodukter, har dessa fyra tjejer – Ellen Lund, Saga Friberg, Ida Johansson och Evelina Fors – imponerat juryn och vunnit priset för Årets ekologiskt hållbara företag i länet. Samarbetet med ett lokalt ölföretag i Finspång har möjliggjort användningen av maltrester från ölproduktionen, vilket visar deras engagemang för hållbarhet och resurseffektivitet.

Att se deras arbete och dedikation belönas med en plats i SM-finalen är inget mindre än fantastiskt. Deras lärare, Maria Almeborn, delar deras glädje och hoppas på att se fler ungdomar engagerade i företagsamhet, med en önskan att införa UF-företagande även i grundskolan i Finspång.

Spännande resa framåt

Men resan slutar inte här för Crunch UF. Med ögonen inställda på SM-finalen i Stockholm i maj är tjejerna fast beslutna att vinna. Från att ha startat som en tanke i klassrummet till att bli en framgångsrik verklighet, är deras mål tydligt – att ta hem ytterligare en seger och visa världen kraften i ungdomars idéer och entreprenörskap.

Vi hejar på er, Crunch UF! Fortsätt inspirera och dröm stort – ni är beviset på att ingenting är omöjligt när man har passion och vilja att göra skillnad.

Kontakt

Johanna Fornasaro
Rektor/Resultat- och enhetschef
Bergska gymnasiet

0122-851 02
johanna.fornasaro@finspang.se

Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång