Språk/Language

Högalid och Lotorpsskola söker specialpedagog/biträdande rektor

Publicerad: 17 juni 2020
Sista ansökningsdag: 6 augusti 2020

Beskrivning

Rektorsområde L som består av Högalidsskolan i centrala Finspång och Lotorps skola söker nu en specialpedagog samt biträdande rektor. Du kommer till ett rektorsområde som är uppdelad i två skolor, Högalidsskolan F-6 med ca 25 anställda och 175 elever samt Lotorps skolan som också är en F-6 skola med ca 20 anställda och 150 elever. Skolorna skiljer sig åt då Lotorp omges av en fantastisk natur medans Högalid befinner sig i centrala delarna av Finspång. Skolorna har under de senaste åren jobbat aktivt med den fysiska lärmiljön och har flera klassrum utrustade med något vi kallar framtidens klassrum.

Vi söker nu en drivande person som brinner för skolutveckling samt för varje elevs rätt att lära. 

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta 50% som biträdande rektor ett tf förordnande under 1 läsår samt 50% som specialpedagog. Tjänsten kommer vara kopplad mot båda skolorna så du kommer ha en aktiv roll kring elevstödet, handledning av personal samt mer övergripande frågor som rektor. Du finns med i styrgruppen som leder arbetet på organisatorisk nivå tillsammans med rektor och övriga stödfunktioner. Du kommer också vara en ledande person i elevhälsomöten där vi jobbar utifrån EHM modellen. Det kommer även ingå personalansvar i din tjänst.

I din roll som specialpedagog har du ett övergripande ansvar för speciallärarnas arbete. Du kommer tillsammans med specgruppen arbete med kartläggningar, utredningar samt extra anpassningar/särskilt stöd. Om du önskar kommer du även kunna arbeta ut mot eleverna i delar av din tjänst. 

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog eller har jobbat i rollen som specialpedagog men är utbildad speciallärare. Du sätter eleverna i centrum och jobbar aktivt för att varje elev ska nå så långt som möjligt. 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidare anställning på 100% med start 10/8 eller efter ö.k.

Intervjuer kommer ske fortlöpande under tiden som tjänsten ligger ute

Uppdraget som biträdande rektor är ett tf förordnande på ett läsår och din grundanställning blir som specialpedagog. 

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2020-08-10
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 6 augusti 2020

Kontakt

 • Tobias Stucki
  012285673

Fackliga företrädare:
 • Maria Klavestrand, Lärarförbundet
  0122-85253
 • Ann-Kristin Lindgren, LR
  070-2216380
 • Mats Broström, Skolledarna
  0122-85939