Språk/Language

Kulturskolan

Kulturskolan i Finspång är platsen för kreativt skapande, här ger vi dig möjlighet till eget konstnärligt skapande, nya intressen och spännande möten. I kulturskolan kan du spela instrument, sjunga, spela teater, skulptera och måla.

Information till elever och föräldrar

Kulturskolan håller återgår till begränsad fysisk undervisning den 17 maj.

Med anledning av att regionens beslut om personlig lockdown upphör den 16 maj kommer Kulturskolans fysiska lektioner att återupptas i begränsad form från och med måndag 17/5 Kulturskolan kommer om så önskas att erbjuda sina elever distansundervisning via Skype/Teams. Har ni frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss på telefonnummer 0122-855 26 eller 0122-855 25.

Information kring smittspridning

Enligt Region Östergötland ska barn ska stanna hemma från skolan när de är sjuka eller uppvisar symtom som påminner om förkylning eller influensa. Det gäller även undervisningen på Kulturskolan.

Region Östergötland rekommenderar att barnen ska stanna hemma tills att de är friska och ytterligare en dag. På så sätt undviker vi att smitta andra och tar ett gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen.

Vår verksamhet

På kulturskolan kan du välja att spela instrument, gå på teaterundervisning eller lära dig mer om bild och form. Våra kurser pågår under den ordinarie skolans läsår och är förlagda till Kulturhuset på eftermiddagstid och i våra skolor på dagtid. Alla i från förskoleklass till tredje året på gymnasiet är välkomna att börja hos oss.