Språk/Language

Kulturskolan

Kulturskolan i Finspång är platsen för kreativt skapande, här ger vi dig möjlighet till eget konstnärligt skapande, nya intressen och spännande möten. I kulturskolan kan du spela instrument, sjunga, spela teater, skulptera och måla.

Kulturskolan öppnar för barn och unga födda 2002 eller senare

Att Finspångs kommuns bibliotek är fortsatt stängda för besök till och med 21 februari 2021, undantaget bokningar av förskola och skola för barn födda efter 2002 eller senare. Undantag görs också för ärenden som gäller upphämtning av böcker och medier som tidsbokats på förhand.

Att kulturskolan är fortsatt stängd för besök till och med 21 februari 2021. Undantag görs för barn och unga födda 2002 eller senare.

Att kommunens idrottshallar, simhall och fritidsverksamheten Hörnan är fortsatt stängda för besök till och med 21 februari 2021.

Har ni frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss på telefonnummer 0122-855 26 eller 0122-855 25.

Information kring smittspridning

Enligt Region Östergötland ska barn ska stanna hemma från skolan när de är sjuka eller uppvisar symtom som påminner om förkylning eller influensa. Det gäller även undervisningen på Kulturskolan.

Region Östergötland rekommenderar att barnen ska stanna hemma tills att de är friska och ytterligare en dag. På så sätt undviker vi att smitta andra och tar ett gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen.

Vår verksamhet

På kulturskolan kan du välja att spela instrument, gå på teaterundervisning eller lära dig mer om bild och form. Våra kurser pågår under den ordinarie skolans läsår och är förlagda till Kulturhuset på eftermiddagstid och i våra skolor på dagtid. Alla i från förskoleklass till tredje året på gymnasiet är välkomna att börja hos oss.