Finspångs kommun

Språk/Language

Socialtjänsten för barn och unga

Här hittar du information om hur du kan få hjälp från socialtjänstens mot­tagning och vad en utredning innebär.

Om du som förälder vill ha stöd i din föräldraroll kan du ansöka om det hos socialtjänsten. Ibland kan andra som bryr sig om ditt barn bli oroliga och kontakta socialtjänsten. Oavsett om du själv söker stöd eller om någon annan har gjort en anmälan, får du här information om hur kontakten med socialtjänsten kan gå till för dig och ditt barn.

Se filmen när Alex besöker socialtjänsten

Så jobbar vi med Signs of Safety

I Finspångs kommun arbetar social omsorg utifrån Signs of Safety-modellen. Det är ett arbetssätt som handlar om att hitta och stärka de positiva sidor och säkerhetsaspekter som redan finns hos familjer och barn. Signs of Safety är en lösningsfokuserad metod där målet är att skapa en trygg och stödjande miljö för barn, där deras behov står i centrum och familjernas egna resurser och lösningar tas tillvara på bästa sätt.

Utredning om barn och unga i social­tjänsten

När socialtjänsten får reda på att ett barn eller ungdom behöver hjälp gör en social­sekreterare en utredning tillsammans med familjen.

Via länken nedan kan du läsa om hur en utredning om barn och unga går till.

Kontakt

Socialkontoret
Socialtjänsten

0122-850 00
socialtjanst@finspang.se

Socialkontoret har telefontid för privatpersoner måndag-fredag kl. 9-11 och kl. 13-15. Lunchstängt kl. 12-13. För professionella och andra myndigheter har vi öppet vardagar till kl. 16. Övrig tid: Kontakta socialjouren i Norrköping på 011-15 22 83 under kvällstid och helger mellan kl. 16-08.

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång