Språk/Language

Var med och håll Finspång rent!

Varje vår deltar Finspångs kommun i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. I Finspångs kommun har vi en särskild kampanj­period som är veckorna 17+18.

Var med och gör en insats för en renare kommun, anmäl din förskola, skol­klass, ­förening, arbets­plats eller dig själv till årets insats!

Anmälan för gratis skräpplockarmaterial

Anmälan för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och föreningar öppnade 1 mars 2021. Efter årets skäprplockardag kan man se antalet deltagare. Det finns även material att ladda hem såsom diplom, undervinsningsmaterial med mera på länken nedan.

Sidan uppdateras när nästa års anmälan är öppen. Håll utkik här.

Skräpplockarmaterial

Alla anmälda förskolor, skolor och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. Övriga föreningar som önskar påsar att plocka skräp i under kampanjen kan vända sig till Finspångs Tekniska på e-post ulf.karlsson@finspangstekniska.se.

Skolor och förskolor får hjälp med hämtning

Behöver din skola eller förskola hjälp med hämtning av insamlat skräp kan det beställas via ett formulär på kommunens intranät. Tänk på att boka hämtning i god tid – gärna när ni planerar skräpplockardatum, för att undvika dubbelbokningar.

Sortera återvinningsmaterial (papper, glasförpackningar, plastförpackningar, metall­för­packningar), brännbart, metall samt icke brännbart för sig så långt det går. Övriga med­verkande är välkomna att lämna sitt sorterade skräp på Sjömansängs ÅVC om möjlighet finns eller på närmaste återvinningsstation om det är förpackningar eller tidningar som skräpat ned.

Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära dig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. På Håll Sverige Rents webbplats finns mängder av information och material för nedladdning.

Tipsa en kompis om den här informationen!

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Fakta om Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Kontakt

Ulf Karlsson
Projektledare
Finspångs Tekniska Verk AB

0122-851 95
ulf.karlsson@finspangstekniska.se

Sjömansängs Återvinningscentral, Finspång

Marika Sjödin
Naturvårdssamordnare
Samhällsplaneringsenheten

0122-850 64
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång