Finspångs kommun

Språk/Language

Hårstorpsgården i Finspång

Hårstorpsgården ligger på Hårstorpsvägen och är ett vårdboende bestående av 24 lägenheter. Samtliga lägenheter är vårdboende­platser vilka är fördelade på två våningar. Alla platser är bistånds­bedömda.

Vårdare håller i gymnastikredskap

Lägenheterna

Lägenheten är utrustad med taklift, stort badrum, trygghetslarm samt en höj- och sänkbar säng. De flesta lägenheterna har balkong. Lägenheten möbleras för övrigt med egna möbler. Det finns ett litet pentry och kylskåp i varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen

Gemensam TV och samvarodel finns på varje avdelning. Vissa dagar i veckan ordnar personalen aktiviteter, till exempel bingo och allsång. Det finns även en samlingssal där det några gånger per termin är underhållning.

Trygghetslarm

Varje lägenhet är utrustad med ett trygghetslarm. Du bär på dig en larmklocka dygnet runt. När du trycker på knappen kommer du i kontakt med omvårdnads­personal.

Omvårdnadspersonal

Det finns utbildad personal till din hjälp dygnet runt. Alla som vistas på Hårstorpsgården har en kontaktman. Personalen utför den omvårdnad och träning som ni kommit överens om. Sjukvårdande insatser ordineras av sjuksköterska eller läkare. Det finns även tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut.

Sjuksköterska och läkare

Sjuksköterska finns tillgänglig måndag till fredag under dagtid. Under kvällar och helger finns en sjuksköterske­patrull som personalen kan kalla på. Läkare kommer regelbundet. Kontakt sker via sjuksköterska.

Kontakt

Tåwe Henriksson
Enhetschef Hårstorpsgården
Sektor vård och omsorg

0122-855 71
tawe.henriksson@finspang.se

Hårstorpsvägen 13, 612 65 Finspång

Sanna Salo
Administratör/samordnare
Hårstorpsgårdens vårdboende

0122-859 88
sanna.salo@finspang.se

Hårstorpsvägen 13, 612 45 Finspång

Besöksadress
Hårstorpsvägen 13, 612 45 Finspång

Våning 2
0122-854 49

Sjuksköterska
070-668 05 61

Arbetsterapeut, Fysioterapeut
0122-850 38