Finspångs kommun

Språk/Language

Marcus Markström, personlig assistent

Marcus Markström

Marcus Markström beskriver sitt jobb som personlig assistent som givande och värdefullt, där han får vara med och hjälpa samt förbättra livskvaliteten för andra människor.

Varför valde du att arbeta som personlig assistent?

Jag gillar att ha ett utmanande jobb där den andra dagen inte är den andra lik. Att få jobba med människor är givande och värdefullt.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?

Det bästa med mitt jobb är att jag kan ge kunderna som jag jobbar med riktig livskvalitet och att få bidra i ökat välmående.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Ingen dag är den andra lik, det är det som är tjusningen med jobbet. Ena dagen är man på resa med kunden, nästa dag är det kanske sjukgymnastik eller en dag med hushållssysslor och promenader.

Vad krävs för att jobba som personlig assistent?

Man måste vara sympatisk och lyhörd för vad kunden vill. Kunna visa empati och vara en god medmänniska, kunna läsa av omgivningens förväntningar samt tycka om att jobba med människor.

Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?

Det är en trygghet då man har ett större kontaktnät runt sig, vid både problem och glädje.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Jag får äran att vara kundens högra hand och hjälpa dem till att få leva hemma i sitt hem så länge och värdigt som möjligt. Utan oss skulle många inte få den livskvalitet som de nu får. Vi jobbar alla dagar om året, dygnet runt.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång