Finspångs kommun

Språk/Language

Elisabeth, "Bella", Fröbom, LSS-handläggare

Elisabeth, "Bella", Fröbom

Elisabeth Fröbom, som oftast kallas för Bella, beskriver sitt jobb som LSS-handläggare som utvecklade och där hon har möjlighet att göra skillnad. Det bästa med hennes jobb är mötet med människor.

Varför valde du att arbeta som LSS-handläggare?

Jag tycker om kombinationen att träffa människor och att få skriva i mitt arbete. Jag brinner extra för personer med funktionsnedsättning och jag vill bidra med skillnad utifrån de förutsättningar som finns. Jag tycker att mitt jobb är utvecklande och jag ställs inför nya och svåra situationer som utmanar mig och ger mig energi att jobba.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mötet med människor och att jag utmanas i hur jag pratar och skriver för att bli förstådd av olika människor.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Möten med människor som ansöker om insatser eller möten för att följa upp insatser. Många telefonsamtal. Tid vid skrivbordet för att exempelvis skriva journalanteckningar, utredningar och fatta beslut.

Vad krävs för att jobba som LSS-handläggare?

Högskoleutbildning, helst socionom. Kunskap om handläggning och dokumentation.

Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?

Jag trivs med att arbeta i en kommunal verksamhet. Det är spännande att arbeta i en mindre kommun, det är bland annat ett nära samarbete med andra professioner inom mitt yrkesområde vilket jag uppskattar.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Personer med funktionsnedsättning är en viktig grupp i samhället, det är betydelsefullt att ansökningar handläggs rättssäkert och att lagen följs.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång