Finspångs kommun

Språk/Language

Efter du fått besked

Din anställning kan se olika ut beroende på vilket jobb du fått inom kommunen. Det gäller även dina arbetstider. Hör av dig till din arbetsplats om du har frågor som rör just ditt feriejobb.

Lön för feriejobb

Alla som är anställda för feriejobb har timlön. Det är samma lön för alla, oavsett vilken arbetsplats du jobbar på. Men den skiljer sig beroende på din ålder.

Timlön för 2024

  • Timlönen för 2024 är 82 kronor i timmen inklusive semesterersättning.

Lön och registrering av bankkonto

Din lön betalas ut månaden efter du har jobbat. Den sätts in på det konto som du anmäler hos Swedbank i samband med anställningen.

Om du har ett ungdomskonto eller om du har ett konto hos någon annan bank än Swedbank behöver du gå in på Swedbank och registrera ditt konto som lönekonto. Kontakta din bank om du är osäker på hur du ska göra.

Om det inte finns något lönekonto registrerat hos banken kommer de att skicka ut lönen med en utbetalningsavi. Via länken nedan kan du läsa mer om utbetalningsavi och hur du registrerar lönekonto hos Swedbank.

Lön och skatt

Om du tjänar mindre än 24 238 kr totalt under hela året behöver du inte betala skatt. När du bara har ett feriejobb får du inte lön över den summan. Då har du möjlighet att lämna in ett intyg till oss, så kommer ingen skatt att dras från din lön. Alla blanketter och intyg som du behöver kommer att skickas ut via mejl, i samband med beskedet om ditt feriejobb.

Har du andra jobb under året behöver du lägga ihop dina löner. Om det blir mer än 24 238 kr totalt ska du inte lämna in ett intyg.

Vanliga frågor

Nej, du kan du inte byta period i efterhand.

  1. Börja med att kontrollera din inkorg och skräpposten.
  2. Kolla att du har lämnat rätt e-postadress till oss.
  3. Kontakta vår HR-administratör via mejl på caroline.lindqvist2@finspang.se.

Ja, du är försäkrad genom Finspångs kommun under din anställningsperiod.

Kontakt

Caroline Lindqvist
HR-administratör
HR-avdelningen

0122-850 00
caroline.lindqvist2@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång