Språk/Language

Matsedel för förskolor

Till varje måltid serveras vår egen salladsbuffé, ekologisk mjölk, knäckebröd och smör.

Med reservation för eventuella ändringar

Augusti

Vecka 33

Måndag 12 aug: Potatisbullar/ blodpudding, lingonsylt, kokt grönsak

Tisdag13 aug: Falafel, vitlöksyoghurt, bulgur, broccoli

Onsdag 14 aug: Alaska crispes, kall sås med gräslök, potatis, bönor

Torsdag 15 aug: Tomatsoppa med pasta, ostsmörgås. Efterrätt: Pannkaka, äpplemos

Fredag 16 aug: Köttbullar, pasta, ketchup, kokt grönsak

Vecka 34

Måndag 19 aug: Korv Stroganoff, ris, ärtor

Tisdag 20 aug: Fransk timjangryta, makaroner

Onsdag 21 aug: Fiskburgare, potatis, kall örtsås, ärter

Torsdag 22 aug: Lasagne, kokt grönsak

Fredag 23aug: Dalens kycklinggryta, klyftpotatis, kokt grönsak

Vecka 35

Måndag 26 aug: Krämig pastasås med rökt hönskött, bulgur, kokt grönsak

Tisdag 27 aug: Miniflippersej, remouladsås, potatis, morötter

Onsdag 28 aug: Pannbiff, brunsås, potatis, lingonsylt, kokt grönsak

Torsdag 29 aug: Grönsakssoppa, ostsmörgås. Efterrätt: Pannkaka, äpplemos

Fredag 30 aug: Grillkorv, pasta, ketchup, kokt grönsak

September

Vecka 36

Måndag 2 sep: Pytt i panna, rödbetor, kokt grönsak

Tisdag 3 sep: Fiskgratäng med sprött täcke, potatis, kall dillsås, sommarblandning

Onsdag 4 sep: Fläskköttgryta med lingonsmak , ris, kokt grönsak

Torsdag 5 sep: Björkekökets pastagratäng, kokt grönsak

Fredag 6 sep: Köttbullar, brunsås, potatis, lingonsylt, kokt grönsak

Vecka 37

Måndag 9 sep: Kyckling wok, nudlar, kokt grönsak

Tisdag 10 sep: Chili con carne, ris, kokt grönsak

Onsdag 11 sep: Sej crispie, kall remouladsås, potatis, broccoli

Torsdag 12 sep: Potatis och purjolökssoppa, ostsmörgås Efterrätt: Pannkaka, äpplemos

Fredag 13 sep: Stekt korv, pasta , ketchup, kokt grönsak

Vecka 38

Måndag16 sep: Kycklingkylett, brunsås, matvete, kokt grönsak

Tisdag 17 sep: Alaskacrisp fisk, kall sås med dill och dragon, potatis, broccoli

Onsdag 18 sep: Tomatsås med linser, spagetti, kokt grönsak

Torsdag 19 sep: Kycklinggryta med curry, ris, kokt grönsak

Fredag 20 sep: Kålpudding, sås, potatis, lingonsylt, kokt grönsak

Vecka 39

Måndag 23 sep: Ugnspannkaka, lingonsylt, kokt grönsak

Tisdag 24 sep: Korvstroganoff, ris, ärter, kokt grönsak

Onsdag 25 sep: Miniflippersej, kall sås med äpple och pepparrot, potatis, kokt grönsak

Torsdag 26 sep: Fajitas, kall sås, ris, kokt grönsak

Fredag 27 sep: Broccolisoppa, ostsmörgås, Efterrätt: Pannkaka, äpplemos

Vecka 40

Måndag 30 sep: Krämig sås med rökt höns, matvete, ärter

Kontakt

Inger Tranquist
Måltidschef
Måltidsservice

0122-850 85
inger.tranquist@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Monica Karlsson
Måltid- och Lokalvårdschef
Måltid- och Lokalvårdsservice

0122-851 99
monica.karlsson2@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Matsedeln i mobilen

Om du befinner dig på sidan för den matsedel du snabbt vill komma åt via din mobil kan du spara en genväg på hemskärmen.

Så här gör du för iPhone:

  1. Välj symbolen med ruta och pil längst ner på verktygsraden i webbläsaren Safari.
  2. När menyn kommer upp, välj Lägg till på hemskärmen.
  3. Välj namn på genvägen.
  4. Tryck på Lägg till längst upp till höger.
  5. Nu finns sidan som genväg på hemskärmen.

Så här gör du för Android:

  1. Tryck på menyknappen längst ner.
  2. Välj Lägg till genväg.
  3. Döp genvägen.
  4. Välj Lägg till.
  5. Nu finns sidan som genväg på hemskärmen.