Finspångs kommun

Språk/Language

Jobba inom räddnings­tjänsten

Räddningstjänsten Finspång består av cirka 60 medarbetare. Alla arbetar inte samtidigt utan efter ett roterande schema utspridda över kommunens tätort, västra kommundelen samt nordöstra kommundelen.

Finspångs räddningstjänst är en kommunal verksamhet med starka samarbeten med kommunens större industrianläggningar. Våra övergripande mål är att olycksriskerna ska minska, färre ska dö eller skadas och mindre ska förstöras på grund av olyckor.

För att nå dit är vi fördelade på heltid, deltid och räddningspersonal i beredskap. Alla arbetar inte samtidigt utan efter ett roterande schema och vi behöver bli fler.

Största delen av vårt arbete består av olycksförebyggande arbete då vi utbildar, informerar och stöttar våra invånare och företag att själva minska och förhindra uppkomsten av olyckor.

Resterande tid går åt till att öva, förbereda övning, underhålla resurser och utveckla våra strategier, och när larmet går är vi redo att rycka ut dygnet runt, året runt.

Dagens brandman är mycket mer än vad den var förr. Förutom att du ska ha fysiken för att klara av det klassiska brandmannayrket ska du även ha psyket för att möta folk som har mist hoppet, lugnet för att se lösningen i ett problem och snabbt kunna förmedla den samtidigt som du ska vara expert på samarbete.

Villl du jobba hos oss på vår heltidstation så värdesätter vi din förmåga att kunna lära ut till busiga sexåringar eller kanske till engelsktalande industriarbetare.

Finspångs räddningstjänst är en liten organisation med fördelar. Det går snabbt mellan idéer och beslut. Stationen är flexibel och arbetsuppgifterna varierande. Som anställd blir du lyssnad på och du blir mer än ett nummer i ett anställningspapper. Nedan kan du läsa mer om olika anställningar och vilka krav som ställs.

Kontakt

Räddningstjänsten
Reception

0122-850 80
raddningstjansten@finspang.se

Skäggebyvägen 43, 612 40 Finspång