Finspångs kommun

Språk/Language

Rensa för naturen - vinn fina priser

Följ med Finspångs kommun 2 juli och hjälp oss att bekämpa den invasiva arten Jättebalsamin i Rejmyre. Alla som deltar belönas med en biobiljett och har chans att vinna fina priser!

Jättebalsamin öster om Mäseln.

Initiativ för att motverka spridning av invasiva arter

I Finspångs kommun finns flera invasiva arter som hotar vår inhemska flora och fauna. Dessa arter sprider sig snabbt och kan orsaka problem för både människor och natur. Genom att samarbeta för att bekämpa de invasiva arterna kan vi tillsammans bidra till en ökad biologisk mångfald i kommunen.

Rensningsdagen i Rejmyre

Rensningsdagen i Rejmyre är ett samarbetsprojekt mellan Finspångs kommun och Finspångs Tekniska Verk.

- Kommuninvånare och lokalt engagemang är en stor resurs för kommunen. Vi hoppas att många vill vara med och plocka Jättebalsamin i Rejmyre, säger Matilda Hagstam, naturvårdssamordnare i Finspångs kommun.

För dig som vill delta

Alla är välkomna att delta, och ingen föranmälan krävs. Du behöver inte stanna hela dagen utan kan bidra så länge du orkar. Alla insatser räknas och gör skillnad. På plats kommer naturvårdssamordnare från kommunen att informera om hur växten ska plockas.

  • Tid: Tisdag 2 juli kl. 9-15 (lunchuppehåll mellan kl. 12-13)
  • Samlingsplats: Parkeringen mellan Berggården och Rejmyre Pizzeria i Rejmyre.
  • Glöm inte att klä dig i oömma kläder och ta med egna handskar.

Vinn fina priser

Som tack för ditt engagemang får du en biobiljett till Kulturhusets biograf. Du deltar också i ett lotteri där du kan vinna fina priser såsom en termomugg, vildmarkspanna eller kaffepanna. Priserna är donerade av Svea Skog.

Relaterad information

Kontakt

Matilda Hagstam
Naturvårdssamordnare
Planeringsenheten

0122-853 24
matilda.hagstam@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång