Finspångs kommun

Språk/Language

Anders Engberg, chaufför

Anders Engberg

Anders Engberg berättar om sitt arbete som chaufför där han utför olika uppdrag som till exempel färdtjänst och skolskjuts. Det bästa med jobbet är att få träffa människor i olika åldrar och att hjälpa dem i deras vardag.

Varför valde du att arbeta som chaufför?

Jag fick in en fot på transportenheten när jag slutade gymnasiet. Det var så det började. Nu har jag tagit både taxilegitimation och busskort för att kunna utföra alla uppdrag som vi har.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?

Det bästa är helt klart att man får träffa människor i alla åldrar. Samt att det är varierande och nya uppgifter varje dag.

Sen är vi ett skönt gäng på transportenheten som får mig att trivas.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Det är väldigt varierat. Vi utför många olika uppdrag så det kan innebära både skolskjuts, färdtjänst, mattransporter eller kommunens internpost.

Vad krävs för att jobba som chaufför?

Man måste ha ett körkort med både bil och bussbehörighet. Det krävs även taxilegitimation och YKB (yrkeskompetensbevis).

Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?

Det finns inte många kommuner i Sverige som kör färdtjänst i egen regi. Men personligen tycker jag det borde vara en självklarhet. Vi utför en service som varje kommun borde kunna erbjuda och jag får ofta höra av resenärer att de tycker att det är ett privilegium att kommunen kan erbjuda denna service.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Vi underlättar i vardagen för ett stort antal människor vilket gör mitt arbete till ett viktigt arbete.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång