Finspångs kommun

Språk/Language

För dig som student

Du som studerar är viktig för Finspångs kommun. Här hittar du vilka möjligheter det finns för dig som vill arbeta eller praktisera i våra verksamheter.

Två personer sitter med dator och block. Rött, grafisk mönster ligger över bilden.

För dig på högskola och universitet

Arbeta som vikarie

Finspångs kommun har alltid behov av vikarier inom flera av våra verksamheter. Via Bemanningscentralen har du som är intresserad av att arbeta inom någon av områdena äldreomsorg, social omsorg, måltidservice och lokalvård möjlighet att söka arbete som timvikare.

Sommarjobb och semestervikariat

Varje sommar söker vi dig som vill göra meningsfull skillnad inom Finspångs viktigaste sommarjobb. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att göra skillnad? Då kan ett semestervikariat i Finspångs kommun vara rätt arbete för dig. Ansökan sker under våren, så håll utkik efter annonsen under ”Lediga jobb”.

Studentmedarbetare

Varje år söker vi dig som ska eller har påbörjat ditt sista studieår vid Linköpings universitet. Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet.

Praktik

Finspångs kommun samarbetar med flera lärosäten gällande olika typer av praktik. För dig som går en annan utbildning, och har praktik i läroplanen, kontakta den verksamhet du är intresserad av att praktisera inom.

För dig i grundskola och gymnasium

Feriearbete

Vi erbjuder varje sommar feriearbete till ungdomar som är folkbokförda i Finspångs kommun och som studerar årskurs ett eller två på gymnasiet. Syftet med att kommunen erbjuder feriearbete är att ge dig en inblick i arbetslivet, ge arbetslivserfarenhet och låta dig prova på arbetsuppgifter och därmed få en orientering inom olika yrken. Feriearbete ger också dig möjlighet att lära känna Finspångs kommunkoncern som arbetsgivare. Ansökan sker i mars.

PRAO

Prao (Praktisk arbetslivsorientering) innebär för många den första kontakten med arbetslivet. Här får du lämna skolan en period för att prova på ett arbete. Prao ger en möjlighet att se hur det fungerar i ute i verkliga arbetslivet och det brukar vara både en rolig och spännande period. Du som önskar praoplats hos Finspångs kommun söker via din skola.

Kontakt

Annica Ahlqvist
HR-konsult
HR-avdelningen

0122-852 67
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång