Finspångs kommun

Språk/Language

Finspångs kommun - en trygg arbetsgivare

Finspång är den medelstora kommunen där allt är möjligt. Närheten
till riksväg 51 skapar en central och tillgänglig ort. Finspångs kommun ligger långt fram i viktiga framtidsfrågor och är en omtyckt arbetsgivare. Vill du också vara en del av det?

Allt fler upptäcker tjusningen med Finspång. En ort där världsledande industri står för en tung grundplattform i näringslivet. Här finns också välmående småföretag och mindre
industrier som även dessa bidrar till sysselsättningen. Även Finspångs kommun är en stor och omtyckt arbetsgivare som hamnar högt i ratingen när det gäller nöjda medarbetare.

– Vi har en väldigt bra organisation helt enkelt, säger Annica Ahlqvist som är HR-konsult i Finspångs kommun. Vi är en schysst arbetsgivare som arbetar ingående och modernt med våra HR-frågor. Vi är noga med hur vi kompetensförsörjer oss inom alla områden och att medarbetarna mår bra.

Som medelstor kommun finns många fördelar.

– Givetvis går alla frågor genom de processer de ska gå genom, men vi är snabbrörliga och effektiva. En mindre organisation skapar kortare ledtider i processerna helt enkelt.

Annica Ahlqvist, HR-konsult

Annica Ahlqvist, HR-konsult

Josefine, medarbetare vid Betarens hemtjänst

Josefine, medarbetare vid Betarens hemtjänst

Personalutmaning

Som i alla kommuner finns det förstås många utmaningar. Både i vardagen och inför framtiden.

– Det råder brist på personal inom vissa områden tyvärr. Speciellt lärare, förskolelärare, kockar, undersköterskor och sjuksköterskor. I konkurrensen om arbetskraften tror jag att flexibiliteten vi erbjuder, och möjligheten till personlig utveckling, är ett starkt argument
att välja oss istället för andra arbetsgivare.

Anna-Therése Aldrév är rekryteringskonsult och arbetar ingående med anställningar.

– Vi måste bygga för framtiden och där är samarbeten med skolor och utbildningar en viktig del. Det är också ett sätt för oss att hitta rätt kompetens. Rätt kompetens handlar inte bara om rätt utbildning – du måste har rätt inställning också.

Prisbelönta för employer branding

Anna-Therése, och hennes team på bemanningscentralen, är väldigt aktiva med att synas på arbetsmarknaden för att visa Finspångs kommuns styrka som arbetsgivare. Employer branding är en viktig del i strategin. Där har de varit framgångsrika. Förra året
utsågs de till årets bästa employer brandingkommun av företaget Universum Communication.

– Ja, det är jätteroligt, säger Annica Ahlqvist. En stor anledning till att vi vann är att vi varje vecka låter medarbetare i kommunen vara ”Veckans Instagrammare” där personen visar sin vecka i bildflödet.

Långt fram i viktiga frågor

Både Annica och Anna-Therése ser ljust på framtiden.

– Visst finns det stora utmaningar, säger Annica. Men vi jobbar aktivt med dem. I samtal med andra kommuner märker vi att vi kommit längre än dem i många frågor. Som till exempel kring hållbarhet, miljö och jämställdhet.

– Värderingsarbetet är viktigt, säger Anna-Therése. Vi har kommit långt i hållbarhetsfrågorna kring Agenda 2030. Vi är en certifierad Fairtrade city. Dessutom jobbar vi med mångfald på många olika sätt och några av våra verksamheter är HBTQ-certifierade av RFSL.

Originaltext producerad av NTM, publicerad i tidningen Avancera 2019.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång