Finspångs kommun

Språk/Language

Digital lots för äldre

För seniorer som är 65 år och äldre finns en digital lots som erbjuder hjälp med att bli mer digitalt aktiv.

Porträtt av Hanna Hedlund, Finspångs kommuns digitala lots för äldre.

Hanna, Digital lots i Finspångs kommun.

Erbjuder digitalt stöd

Den digitala lotsen erbjuder bland annat stöd för att kunna använda mobiltelefon, surfplatta eller dator. Stödet är individuellt och utgår i från vad just du behöver hjälp med. Det kan till exempel vara hjälp med att skicka meddelanden, bilder och e-mail till vänner och familj, eller koppla upp en videochat. Det kan även vara stöd för att lära dig hantera bankID, digitala inköp, ansökningar hos myndigheter med mera.

Finns på träffpunkterna och gör hembesök

Digitala lotsen finns tillgänglig på kommunens träffpunkter. Om du har svårt att ta dig till en träffpunkt kan digitala lotsen göra hembesök hos dig. För att boka tid med digitala lotsen på någon av träffpunkterna eller genom hembesök, ring digitala lotsen under utsatt telefontid.

Bokning av digital lots

Vill du boka digitala lotsen eller har frågor är du välkommen att ringa på nedanstående tider.

Telefontid: Måndagar kl. 8-10

Du är även välkommen att ringa övrig tid vardagar (kl. 8-15). Digitala lotsen svarar då i mån av tid och möjlighet. Kom ihåg att lämna namn och telefonnummer i telefonsvararen om du inte får svar, så ringer digitala lotsen tillbaka till dig.

Välkommen med ditt samtal!

Obs! Från och med 3 juni arbetar digitala lotsen med annat uppdrag under några veckor. Välkommen att höra av dig innan 3 juni alternativt när digitala lotsen är tillbaka på sitt lotsuppdrag den 12 augusti!

Kontakt

Hanna Hedlund
Digital lots
Sektor vård och omsorg

0122-85430
hanna.hedlund@finspang.se