Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Årets ungdoms­stipendium tilldelas Lotorps IF:s 06/07 

Finspångs kommuns ungdoms­stipendium 2022 tilldelas Lotorps IF:s 06/07.

Stipendiekommittén tilldelade 2022 års ungdoms­stipendium till Lotorps IF:s 06/07 med motiveringen:

-Med sitt stora engagemang på och utanför planen har Lotorps IF:s 06/07 lyckats skapa en unik sammanhållning i laget som fått ovanligt många att fortsätta spela. Att varmt välkomna nya lagkamrater, att skapa band över generationsgränser och göra medmänskliga insatser för att förgylla någon annans dag är prestationer som är ett föredöme inom lagidrotten.

Under fredagen 11 november, var stipendiekommitténs representanter Åsa Johansson och Nathalie Pettersson på plats på Hugos under lagets avslutningsfest och lyckades överraska med årets ungdomsstipendium på 10 000 kronor och en stor skål med godis. 

I motiveringen för stipendiet lyfts bland annat att laget förutom sina fina idrottsresultat är förebilder på många sätt. Exempelvis genom att vara ledare på Sommarproffs (Lotorps dagläger under sommarlovet) och att döma matcher och ha gemensamma träningar med yngre tjejlag. Under pandemin gick laget luciatåg utanför för äldreboenden i kommunen, och under 2021 hade de en egen bössa i Musikhjälpen. 

På Folkbladets fråga om hur det känns att bli tilldelad årets ungdomsstipendium säger lagkapten Maja Moberg:

- Det var kul. Inget man hade tänkt sig skulle ske. Det känns som att vi är ett av de där små lagen ingen har sett eller tänkt på. Det känns väldigt bra att bli sedda på det här viset.

Finspångs kommun gratulerar Lotorps IF:s 06/07!

Finspångs kommuns ungdoms­stipendium för 2022 tilldelas Lotorps IF:s 06/07.

Till vänster Åsa Johansson, till höger Lotorps lagkapten Maja Moberg.

Om ungdomsstipendiet

Finspångs kommun delar årligen ut ett ungdomsstipendium som ska stödja och uppmuntra ungdom eller grupp av ungdomar som är engagerade och aktiva inom något område som Finspångs kommun anser värdefullt och viktigt.

Stipendiet är på 10 000 kronor och kan delas ut till enskild person, förening eller grupp. Stipendiaten ska ha anknytning till Finspångs kommun. Finspångs kommuns kommunstyrelse utser stipendiater.

Kontakt

Åsa Johansson (C)
Ordförande stipendiekommittén

0122-852 03
asa.johansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång