Finspångs kommun

Tillgänglighet

Det är viktigt att alla ska känna sig välkomna till Kulturhuset och kunna ta del av det utbud som erbjuds. Under sommaren görs åtgärder för förbättringar gällande rullstolsplatser samt utrymningsvägar.

Rörelsenedsättning

Till Stora salongen på Kulturhuset kan man ta sig med hiss. Salongen har platser för rullstolar, det finns även speciella tillgänglighetsplatser där det är gott om utrymme för benen. För att boka tillgänglighetsplats och plats för rullstol, kontakta Kulturhusets reception.

Hörselnedsättning

Stora salongen och Galaxen är utsrustade med hörselslinga. Kontakta Kulturhusets personal så hjälper vi dig.

Ledsagare/ personlig assistent

Ledsagare och personliga assistenter har fri entré till bio och andra arrangemang mot uppvisande av kort/intyg. Detta gäller endast person som är i tjänst och är i sällskap av den assistansberättigade. Om inte särskilt intyg finns för behov av dubbelassistans beviljas endast en personlig assistent/ledsagare fri entré. Kontakta Kulturhuset reception för bokning av plats.

Tillgänglig bio

Tillgänglig Bio ökar tillgängligheten till film genom syntolkning och/eller uppläst text. För att ta den av tjänsten behöver du ladda ner en app och den aktuella filmens ljudspår till din smartphone eller surfplatta. Det finns flera appar för syftet, sök på orden ”Tillgänglig bio”, ”Tillgänglig film”, ”Syntolkning” eller ”Uppläst text” för att hitta dem. Vill du veta mer om Tillgänglig Bio kan du läsa mer på Svenska Filminstitutets hemsida. Filmer som är utrustade med ljudspår för syntolkning och uppläst text är märkta med symboler.

Symbol uppläst text
Symbol syntolkning

 

Parkering

Skyltad handikapparkering finns på baksidan av Kulturhuset.

Toaletter

Toaletter anpassade för rörelsenedsatta finns på plan 2 och nås via hiss.

Kontakt

Reception och turistinformation
Kulturhuset

0122-853 00
kulturhuset@finspang.se

Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång