Finspångs kommun

För dig i nian

Välkommen till Finspångs kommunala gymnasieskola. Vi erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Hos oss får du en välordnad utbildning av hög kvalitet med mycket lärarledd undervisningstid där vi kontinuerligt följer upp din studieplan. Internationalisering, entreprenörskap, globala målen och samarbete med näringsliv och universitet, är centralt i alla program. 

Varför ska du välja oss?

Bergska gymnasiet är en lagom stor skola med ett brett utbud av både program och kurser. Att vara en lagom stor skola innebär att du som elev blir sedd och får en personlig kontakt med lärarna och övriga elever på skolan. Vi har en bra stämning på skolan och eleverna upplever trygghet. Vårt ledord är "Tillsammans"! Det står för allt vi vill att du ska känna när du börjar här.

Förutom att vi har hög kvalitet i våra utbildningar betyder det också:

  • Att vi ser dig och bryr oss om dig som individ.
  • Att det är roligt och meningsfullt att lära hos oss.
  • Att du ska få en bra start på ditt vuxenliv.
  • Att du ska få möta och lära dig om andra länder och kulturer.
  • Att vi har en härlig stämning och sammanhållning.

  Vår personal

  Bergska gymnasiets lärarkår är stabil och erfaren. Vi ligger över rikssnittet vad gäller lärartäthet, andelen lärare med lärarlegitimation samt andelen elever som fullföljer sin utbildning under tre år.

  Bra sammanhållning

  Vi har kul tillsammans. Vi åker ofta på studiebesök och anordar också aktiviteter för att stärka sammanhållningen på skolan.

  Digital rundtur

  Om du inte har möjlighet att besöka oss fysiskt just nu kan du alltid kika på denna video för att få en känsla av hur lokalerna ser ut i Bildningen, där majoriteten av vår undervisning på de nationella gymnasieprogrammen bedrivs.

  Läs mer om våra program här

  På Bergska gymnasiet har vi ett brett utbud av både teoretiska och praktiska program. Läs mer om programmens inriktningar och yrkesutgångar genom att klicka på rutorna nedan.

  Att pendla till Bergska gymnasiet

  Det är smidigt att resa till Finspång med kollektivtrafiken. Jämför tiderna här!

  Här visas en bild som jämför hur lång tid det tar att resa till Bildningen från olika platser. Från Svärtinge tar det cirka 27-29 minuter med kollektivtrafiken utan byten, jämfört med att pendla till Söder tull som tar 33-45 minuter inklusive minst ett byte. Att resa från Kimstad till Bildningen tar 35-38 minuter utan byte medan det tar 23-30 minuter att resa till Söder tull. Från Skärblacka till Finsång tar den 24-27 minuter med buss utan byte och från Skärblacka till Söder tull tar det 29-33 minuter.

  Övrig information

  Kontakt

  Johanna Fornasaro
  Resultat- och enhetschef/rektor
  Bergska gymnasiet, Bildningen

  0122-851 02
  Johanna.fornasaro@finspang.se

  Finnvedsvägen 4 612 30 Finspång

  Sofia Arnell-Johansson
  Tf rektor Bergska gymnasiet, Bergska skolan Specialpedagog
  Bergska gymnasiet, Bergska skolan

  070-387 23 38
  sofia.arnell-johansson@finspang.se

  Ekmans väg 12, 612 36 Finspång