Finspångs kommun

Språk/Language

Civil insatsperson

Kommunen är stor och vid många händelser har tiden en mycket stor betydelse. Om någon gör någonting för att hjälpa kan många olyckor få ett lyckligare slut. Genom CIP kan alla som fått utbildningen ha goda möljigheter att göra skillnad när det verkligen behövs.

Genom CIP kan du som bor och jobbar nära Igelfors och Byle utbildas och erbjudas hjälpa till genom en speciell app. Samtidigt som räddningstjänsten får larm från SOS går informationen ut via appen till de personer i området som valt att engagera sig och är villiga att utifrån sina egna förutsättningar påverka händelse­utvecklingen i ett tidigt skede. Det kan vara bränder, trafikolyckor, drunknings­olyckor och via appen SMS-livräddarna till hjärtstopp.

Alla som medverkar som CIP gör det helt frivilligt och får ingen lön. Man hjälper till så gott man kan och bestämmer själv vid varje tillfälle om man kan eller vill hjälpa. Väljer du att hjälpa så är du där tills räddningstjänsten eller ambulans kommer.

Utbildning

Den grundläggande CIP-utbildningen som krävs är gratis och hålls två gånger varje år. För att bli utalarmerad krävs att du deltar på något av de två tillfällena fortlöpande.

Just nu erbjuds utbildningen till dig som bor kring Igelfors och Byle.

Kan vem som helst få larmet?

Nej, det bara de som gått vår utbildning och fått speciellt inlogg via SOS-app. Larmning av CIP sker från SOS Alarm i en app via avtal mellan SOS Alarm och Finspångs Räddningstjänst.

Intresserad?

Tycker du att det låter intressant att bli Civil insatsperson?

Bor du i Igelfors eller Byle, är över 18 år och har körkort. Kontakta Mattias Ström genom ett mejl. Märk mejlet med "Civil insatsperson".

Kontakt

Mattias Ström
Insatsledare, Brandingenjör
Räddningstjänsten

0122-852 17
mattias.strom@finspang.se

Skäggebyvägen 43, 612 43 Finspång