Språk/Language

Bli SMSlivräddare i Östergötland

Du som är utbildad i hjärt-lungräddning kan anmäla dig för att bli SMS-livräddare

app SMSlivräddare

SMSlivräddare är ett system av frivilliga livräddare. Du som är minst 18 år och utbildad i hjärt-lungräddning kan anmäla dig för att bli SMSlivräddare i Östergötland.

När Larmcentralen får ett larm om hjärtstopp larmar de på en gång ut en ambulans. Samtidigt går det ut ett larm till de personer i Östergötland som är registrerade som SMSlivräddare och befinner sig i närheten av platsen där personen befinner sig. Livräddaren kan själv välja att acceptera larmet eller inte. Om larmet accepteras får SMSlivräddaren antingen i uppgift att bege dig till platsen för att påbörja hjärt-lungräddning, eller att hämta en hjärtstartare i närheten.

Hur gör jag för att bli SMSlivräddare?

Om du har en aktuell utbildning inom hjärt-lungräddning så kan du ladda ner appen SMSlivräddare i App Store eller Google Play. Följ sen instruktionerna och registrera dig i appen.

Tjänsten SMSlivräddare drivs genom ett samarbete mellan SOS Alarm och Heartrunner Sweden AB. Östergötland har redan nu över 1 400 registrerade livräddare och totalt i landet finns drygt 54 000 registrerade livräddare

Kontakt

Mattias Ström
Insatsledare, Brandingenjör
Räddningstjänsten

0122-852 17
mattias.strom@finspang.se

Skäggebyvägen 43, 612 43 Finspång