Finspångs kommun

Språk/Language

Var med och driv Finspångs kommun framåt med e-förslag!

Visste du att Finspångs skatepark och discgolfbana båda är resultat av inskickade e-förslag till kommunen? Vill du också vara med och förändra eller utveckla något i kommunen? Genom e-förslag och medborgarförslag kan du göra din röst hörd och bidra med dina idéer.

En person håller en mobiltelefon i handen och är inne på e-tjänsten e-förslag på www.finspang.se.

Vad är e-förslag?

E-förslag är en digital tjänst där du som har ett förslag på något som kan utvecklas eller förbättras kan skicka in det till kommunen. E-förslaget är aktivt under tre månader och kan under den tiden ta emot röster från allmänheten. Du kan enkelt dela ditt förslag i sociala medier. När förslaget har fått minst 30 röster skickas det vidare till kommunfullmäktige. Glöm inte bort att du behöver gå in och aktivt rösta på e-förslag - även ditt eget. E-tjänsten för e-förslag är nyligen uppdaterad och mer användarvänlig.

Vad kan ett förslag innehålla?

Förslaget kan handla om allt som kommunen har ansvar och kompetens för. Det är viktigt att tänka på att förslaget inte får innehålla något som berör enskilda personer, exempelvis bygglov.

Vad måste vara med i förslaget?

E-Förslaget ska innehålla en titel och en kort sammanfattning. Det är viktigt att förslaget är tydligt för de som ska rösta och att det framgår vilken åtgärd du önskar att kommunen ska utföra.

Vem kan lämna ett förslag?

Alla, även barn, ungdomar och personer som inte har kommunal rösträtt får lämna ett e-förslag. Du får gärna vara under 16 och engagera dig, men då behöver du din vårdnadshavares underskrift.

Alla inkomna förslag är allmänna och offentliga handlingar, vilket betyder att vem som helst får läsa dem.

För att lämna in ett e-förslag behöver du:

  • E-legitimation (BankID/Mobilt BankID eller Freja eID+).
  • Ett svenskt personnummer.

Hur lämnar jag ett förslag om jag saknar e-legitimation?

Om du inte har tillgång till e-legitimation kan du lämna in ett skriftligt medborgarförslag till kommunen. Det är enbart folkbokförda i Finspångs kommun som kan lämna in medborgarförslag.

Relaterad information

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång