Språk/Language

Välkommen till förskolan!

Är det dags för ditt barn att börja i förskolan efter sommaren? Kanske för första gången, eller så kommer ni tillbaka efter några veckors semester. Oavsett vilket så är du och ditt barn varmt välkomna till förskolan! Här har vi samlat information och tips för dig som är vårdnadshavare.

Barn ritar

Ny på förskolan

Du som har ett barn som ska börja förskolan för första gången funderar kanske på vad man gör på förskolan, hur introduktionen går till, eller praktiska saker som hur det fungerar med extrakläder. Nedan har vi samlat information för dig.

I filmen får du följa med en vanlig dag på förskolan. Filmen finns med svenska och engelska undertexter.

Introduktion i förskolan

Under introduktionen (också kallat inskolningen) kommer du och ditt barn ha gott om tid att lära känna förskolans personal. Du kan under introduktionen berätta mer om vad ditt barn tycker om och är van vid, och annat som kan vara bra att veta. Sedan blir de dagliga mötena vid hämtning och lämning viktiga, och man träffas också på till exempel föräldramöten och utvecklingssamtal.

Bra att veta inför starten

  • I förskolan serveras frukost, lunch, frukt och mellanmål.
  • Ditt barn får vila eller sova om det behövs.
  • Du ansvarar själv för att ta med extrakläder och ytterkläder efter väder.
  • Du tar med blöjor om ditt barn använder det.
  • Om ditt barn blir sjukt är det viktigt att ni stannar hemma från förskolan. Rådgör med förskolan om du är osäker.
  • Förskolan använder verktyget SchoolSoft för att berätta om vad som händer i verksamheten. Du får information om hur du använder SchoolSoft när barnet börjar på förskolan.

Mer information

Du hittar mer information om förskolestarten på sidan Börja i förskolan. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta den förskola där ditt barn ska börja.

För dig som är tillbaka på förskolan

När du och ditt barn kommer tillbaka till en ny termin, så tipsar vi om att kontrollera dina uppgifter i e-tjänsten så att de är uppdaterade.

I e-tjänsten för förskola och fritidshem kan du enkelt anmäla förändring gällande befintlig plats, till exempel anmäla ändrad inkomst, ändra typ av plats eller säga upp platsen. Om du har problem med e-tjänsten eller behöver guidning i hur du gör, kontakta förskolans administratör eller rektorn på ditt barns förskola.

Det är viktigt att hushållet har angett aktuella inkomstuppgifter, så att ni betalar rätt avgift för platsen. På sidan Regler för plats på förskola hittar du mer information om vad som gäller.

Om du behöver ändra dina kontaktuppgifter så att förskolan enkelt kan kontakta dig, så fyller du i blanketten Kontaktblad på Mina sidor eller pratar med personalen på förskolan.

Studiedagar i förskolan

Förskolan har stängt fyra dagar per läsår. Då deltar personalen i gemensam planering, utvärdering och kompetensutveckling. Om du har behov av plats även under dessa dagar tar du kontakt med förskolechefen på ditt barns förskola. Se vilka datum som gäller detta läsår på sidan Läsårstider.

Kontakt

Zlatko Jankovic 
Verksamhetschef förskola, grundskola
Sektor utbildning

0122-850 94
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Anna Andersson
Administratör
Förskolans ledningsteam

0122- 853 55
anna.andersson@finspang.se

Ekmansväg 12, 612 36 Finspång