Språk/Language

Tal, kaffe och cirkuskonster på biblioteksinvigningen

Det var många Finspångsbor på plats när det nya biblioteket i Kristallen öppnade dörrarna för första gången. Lokalen fylldes snabbt av nyfikna besökare i alla åldrar som ville se de nya lokalerna, låna böcker, fika och delta i aktiviteterna.

Invigning av biblioteket i Kristallen

Invigningen började med att Mikael Rånäs, förvaltningschef hos fastighetsägaren Amasten, berättade om resan med det nya biblioteket - från ritning till färdiga lokaler. Man har satsat mycket på att göra fastigheten mer tilltalande genom att bland annat ljusa upp lokalerna, sätta in nya fönster och måla om fasaden.

Därefter höll Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande, ett tal om vad biblioteket betyder för henne och alla möjligheter som biblioteket ger barn, ungdomar och vuxna. Hon poängterade att man kan låna mycket annat än böcker här såsom tidningar, filmer och olika digitala medier.

Ulrika berättade också att invigningspresenten från politikerna går till fjärdeklassarna i kommunen som får en varsin bok. Man kan komma till biblioteket och välja mellan olika titlar. Om man inte hämtar ut sin bok så kommer den att skickas till skolan så att man får en bok den vägen.

På Förvaltningstorget hade man inrett ett mysigt sagotält för barnen och clownen Banjo hade show och cirkusskola där man kunde testa att jonglera och cykla enhjuling.

Collage från invigningen

Relaterad information

Kontakt

Finspångs bibliotek
Huvudbibliotek

0122-850 66
bibliotek@finspang.se

Kristallen, Bergslagsvägen 9, 612 30 Finspång