Finspångs kommun

Språk/Language

Tack alla 3 669 fantastiska skräpplockare!

Kampanjen Skräpplockardagarna är över och drygt 640 kilo skräp samlade vi in i år. Tack till alla som bidragit till en renare kommun och särskilt till Högalid­sskolan som i år gjorde den största städ­insatsen och belönades med glass.

En hand som tar en glass ur en kartong.

Vårens skräpplockardagar som arrangeras nationellt av Håll Sverige Rent engagerade hela 3­ 669 skräpplockare i Finspångs kommun som samlade in mer än 640 kilo skräp under kampanjen.

Stolta över engagemanget

Finspångs kommun och Finspångs Tekniska vill rikta ett stort, varmt tack till alla som har varit med och plockat skräp; alla fantastiska elever, pedagoger, föreningar, företag och alla medborgare. Målet med kampanjen är att bidra med en extra insats för att hålla Finspångs kommun ren, och det har vi verkligen lyckats med.

Fötterna på ett barn med påse från Håll sverige rent. I bilden är ett hjärta och texten "Tack!"

-Barnen, eleverna och pedagogerna i våra förskolor och skolor är fantastiska på att engagera sig i skräpplockardagarna varje år. De bidrar till en renare miljö här och nu, men det är också en jättebra, pedagogisk aktivitet som både öppnar upp ögonen för skräpet och väcker frågor om miljö och hållbar utveckling, säger Ulf Karlsson som är projektledare för skräpplockardagarna.

Högalidsskolan belönades med glass och besök av sopbilen

Under årets kamapanjvecka engagerade Högalidsskolan flest skräpplockare. 140 elever och pedagoger samlade tillsammans ihop cirka 140 kilo skräp. 24 maj var en strålande och varm onsdagsmorgon då personal från Finspångs Tekniska och Finspångs kommun besökte skolan för att belöna elever och personal med isglass och visning av en sopbil.

-Vi hittade massor med skräp. Det var glas, plast, flera cyklar och ett stort älghorn, berättade några av de glada barnen när de tog emot sina glassar.

En blå sopbil. I bakgrunden syns några elever och personal.

Ökat engagemang

I Finspångs kommuns är det varje år ett starkt deltagande från förskolor och skolor i kampanjen skräpplockardagarna. En positiv utveckling är ett ökat engagemang hos föreningar och medborgare.

-I år har vi på Finspångs Tekniska hämtat 640 kilo skräp från skolor och förskolor runt om i Finspångs kommun. Många har också själva valt att sortera och slänga skräpet direkt i återvinningen så tillsammans har vi samlat ihop mer än så under vårens skräpplockar­dagar, avslutar Ulf Karlsson.

Att plocka skräp från vår natur är inget som måste vänta till nästa vår. Fortsätt gärna plocka skräp du ser i naturen under hela året!

Tack för att du bidrar till en renare kommun och en hållbar framtid!

Kontakt

Ulf Karlsson
Projektledare
Finspångs Tekniska Verk AB

0122-851 95
ulf.karlsson@finspangstekniska.se

Sjömansängs Återvinningscentral, Finspång