Språk/Language

SCB:s årliga medborgar­undersökning

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning där du som kommuninvånare får tycka till om hur det är att leva i Finspångs kommun.

glad, neutral och ledsen gubbe

I dagarna får över 160 000 personer i 135 kommuner runt om i Sverige en enkät i brevlådan.

Enkäten är Statistiska centralbyråns, SCB, årliga medborgarundersökning som görs för att mäta invånarnas attityder till verksamheterna i kommunerna: hur det är att bo och leva där samt vilket inflytande invånarna upplever att de har. Den ger en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och värdefull vägledning i kommunernas arbete.

Dina svar spelar roll

Det är självklart frivilligt att delta i undersökningen men Finspångs kommun uppmanar alla som får undersökningen hemskickad att besvara enkäten, för att vi ska få veta vad du tycker om kommunen. Dina svar är värdefulla då de bidrar till kommunens utveckling.

Så görs SCB:s medborgarundersökning

SCB:s medborgarundersökning görs på uppdrag av Sveriges kommuner. De personer som tillfrågas har slumpmässigt blivit utvalda från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Du som blivit ut vald att vara med i undersökningen kan svara med pappersenkäten du får hem i brevlådan eller på webben, där det även går att svara på engelska, finska eller spanska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Relaterad information

Kontakt

Markus Avén
Verksamhetscontroller
Ekonomi- och styrningsavdelningen

0122-851 58
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång