Finspångs kommun

Språk/Language

Så har 2023 sett ut

Mycket har hänt i Finspångs kommun under året. Här summerar vi 2023 genom att blicka tillbaka på några gobitar från året.

Hemtjänstpersonal håller handen med en brukare.

Under 2023 har en hel del hänt i Finspångs kommun, där både stora och små insatser haft betydelse och påverkat både medborgare och anställda. I en video har vi summerat ett axplock från året som gått.

Klicka på symbolen för att se videon

Fler höjdpunkter från året

Nyöppning av Sergelsgården

I februari återinvigdes det tidigare korttidsboendet på Sergelsgården i Gamla lasarettet, som en tillfällig lösning för att råda bot på platsbristen på kommunens särskilda boenden. Invigningen var uppskattad och firades med både tårta och kaffe. Läs mer här!

Hållbara måltider i kommunens verk­samheter

I Finspångs kommuns måltidspolicy är den offentliga måltiden en viktig fråga. Under 2023 serverades cirka 3800 högkvalitativa och näringsrika måltider till barn, ungdomar och äldre varje dag. Läs mer här!

Hästar motiverar elever i skolan

Bergska skolans socialpedagog inkluderar hästar i sina undervisningar för att hjälpa elever att klara av skolan bättre. Läs mer här!

Digital välfärdsteknik på Tegelbackens boende

På Tegelbackens särskilda boende inleddes året med ny, modern välfärdsteknik genom Tovertafel och musikkuddar. De nya teknikerna har hjälpt till att öka den kognitiva förmågan och tryggheten hos de boende. Läs mer här!

Invigning av nytt LSS-boende

Det första spadtaget för nya LSS-boendet på Skogsbrantsvägen 1 tog fart hösten 2021 och drygt 1,5 år senare stod det nya, moderna boendet äntligen klart. Läs mer här!

Upprustning av bad­platser på landsbygden

Förra året fattade kommunstyrelsen beslut om att tillföra två miljoner kronor för att utveckla de kommunala badplatserna på landsbygden. Ett arbete som pågick under 2023. Läs mer här!

Bibliotekets nya barn­avdelning invigdes

Biblioteket påbörjade projektet att renovera och uppdatera barnavdelningen redan under hösten 2022. Under själva invigningen fick besökarna gå runt i de nya miljöerna, fika och delta i olika aktiviteter som biblioteket hade arrangerat. Läs mer här!

Allt fler nionde­klassare behöriga till gymnasiet

Elever i årskurs 9 på Nyhemsskolan och Grosvadsskolan hade fler behöriga elever till gymnasiet än föregående år. Det innebär att fler än åtta av tio elever är behöriga till gymnasiets yrkes­- och högskoleförberedande program. Läs mer här!

Johan Persson tillträdde som ny kommun­direktör

I juli månad stod det klart att Johan Persson skulle tillträda som ny kommundirektör i Finspångs kommun. Johan Persson kom närmast från en motsvarande tjänst i Oxelösunds kommun. Läs mer här!

Invigning av Lotorps förskola

I takt med att skolorna började igen efter sommaren invigdes även Lotorps nya förskola i sen­sommar­värmen. Den nya och modern förskolan har lokaler med plats för omkring 100 barn. Läs mer här!

Ny strategi för suicid­prevention

I början av oktober beslutade kommun­styrelsen att anta strategi för suicidprevention i Finspångs kommun. Strategin gäller 2023-2025 och är ett viktigt styrdokument i kommunens fortsatta arbete. Läs mer här!

Vård­centrum Finspång vann vård­byggnads­priset

Vårdcentrum Finspång vann priset för årets vårdbyggnad i kategorin Rum för vård, som delades ut till Region Östergötland vid Forum Vårdbyggnads höstkonferens den 16 november. Läs mer här!

Tiomila arrangeras i Finspång 2025

Inför andra advent gick vi ut med den glädjande nyheten att orienterings­tävlingen Tiomila arrangeras i Finspång på nytt, den här gången under 2025. Läs mer här!

Invigning av Finspångs nya centrum

I december månad invigdes äntligen Finspångs nya centrum. Invigningsdagen bjöd på en späckad agenda med flera aktiviteter och höjdpunkter. Läs mer här!

Kontakt

Johan Persson
Kommundirektör
Ledningsstaben

0122-859 86
johan.persson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång