Språk/Language

Pride Finspång 2019

Lördagen den 31 augusti är det åter igen dags för folkfesten Pride Finspång med parad, livemusik, tal och underhållning.

pride-flagga

Pride Finspång arrangeras lördagen den 31 augusti och bjuder in Finspångsborna till en härlig folkfest. Målet med Pride Finspång är att skapa ett öppnare Finspång med mer tolerans och förståelse för mångfalden och dagen bjuder bland annat på parad, livemusik, tal och underhållning.

Hoppas på besöksrekord

Under Pride Finspång 2018 deltog runt 700 personer i paraden och förhoppningen är att ännu fler ska delta i år.
– Vi hoppas på över tusen personer, det hänger en del på vädret. Vi har lärt oss mycket av arrangemanget förra året, säger Lilibet Gustafsson, grundare Pride Finspång, till Folkbladet.

Ett öppnare Finspång

Målet med Pride Finspång är att skapa ett öppnare Finspång med mer tolerans och förståelse för mångfalden, berättar Joakim Randy Hansen, grundare Pride Finspång, för Folkbladet.

Aktiviteter hela dagen

Festligheterna startar med paraden som utgår från Gamla Bergska och som sedan går genom centrum för att avsluta i Vibjörnsparken. I Vibjörnsparken fortsätter sedan festligheterna med underhållning från scenen och där du även har möjlighet att möta olika organisationer, föreningar och företag.

Finspångs kommun uppmuntrar Finspångsborna att ta del av folkfesten, titta på underhållningen eller gå med i paraden. Det förväntas att bli en härlig dag.

– Förra året Pridearrangemang var magiskt, säger Joakim Randy Hansen. Och den glädje som finns i luften gör så att man blir helt omtumlad, avslutar Lilibet Gustafsson.

Detaljerat program finns på Pride Finspångs Facebook-sida.

Visa hänsyn och sänk farten

Under paraden kommer det vara mycket folk i rörelse på gång- och cykelvägarna genom centrum. Finspångs kommun uppmuntrar cyklister och bilister att visa hänsyn och sänka farten när man passerar paraden.

Relaterad information

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång