Språk/Language

Om Psykisk Hälsa

Under vecka 46, 11-14 november, arrangeras Om Psykisk Hälsa. Ett samarbete mellan östra länsdelen i Östergötland kring psykisk hälsa.

Om psykisk hälsa

Psykiatriska veckan är tillbaka men numera under namnet Om Psykisk Hälsa. Om Psykisk Hälsa är en temavecka som sätter psykisk hälsa i fokus. Under veckan anordnas en mängd aktiviteter med utgångspunkt i psykisk hälsa.

Dagarna är indelade efter ålder enligt:

  • De ungas dag inleder Om Psykisk Hälsa och i år har vi flera intressanta föreläsare såsom Johanna Hennberg och Eric Bergström.
  • Under tisdagen fokuserar vi på de mitt i livet. I år föreläser bland annat Paula Lindberg och Thor Rutgersson för oss.
  • På onsdagen föreläser Lena Bergquist och Patricia Turdor-Sandahl om att åldras och oro och ångest i samband med det.
  • På onsdagskvällen visas även filmen Kungen av Atlantis på Cnema. Då gästas vi även av manusförfattaren och skådespelaren Simon Settergren.
  • På torsdagskvällen är det dags för författarafton på Norrköpings stadsbibliotek.

Alla arrangemang har fri entré och är öppna för alla. Det är först till kvarn som gäller. Till författaraftonen på stadsbiblioteket i Norrköping behöver du föranmäla dig. Det finns också utställare att besöka i foajén utanför Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping.

Programmet i sin helhet finner du som via länken nedan.

Om Psykisk Hälsa är ett samarbete mellan Finspångs, Norrköpings, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner, Region Östergötlands psykiatriska klinik i Norrköping, Capio Psykiatri i Norrköping samt NSPH Östergötland - Nationell samverkan för psykisk hälsa. Syftet med temaveckan är att bredda kunskap och kännedom om psykisk hälsa.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång