Språk/Language

Om Psykisk Hälsa

Om Psykisk Hälsa är temadagar som arrangeras under vecka 46 för att uppmärksamma psykisk hälsa. Psykisk ohälsa och psykisk sjukdom är många gånger fortfarande ofta förknippat med skuld, skam och stigma. Därför är det också årets tema i programmet för Om Psykisk Hälsa.

Ett illustrerat huvud där man ser hjärnan. Text: Tema skuld, skam och stigma.

Webbsända föreläsningar och samtal

Alla föreläsningar och samtal kommer att vara webbsända. Region Östergötlands riktlinjer är just nu att inte hålla evenemang med publik, på grund av risken för spridning av covid-19.

Direktsänt eller i efterhand - ta del av webbsändningen hos Norrköping

Du är välkommen att följa webbsändningen från Norrköpings kommuns webbsida - var du än befinner dig! Du kan välja att se det direktsänt eller i efterhand. Föreläsningen med Tomas Gunnarsson kommer vara tillgänglig till och med 30 november 2021. Allt annat kommer gå att se fram till och med 28 februari 2022.

Program - årets tema: Skuld, skam och stigma

Psykisk ohälsa och psykisk sjukdom är fortfarande ofta förknippat med skuld och skam. Därför har vi valt att låta detta tema gå som en röd tråd genom årets Om psykisk hälsa.

Under tre dagar kommer du kunna ta del av föreläsningar om bland annat hetsätningsstörning, barn som växer upp med missbruk och suicidala tankar hos unga. För att bryta stigman kring psykisk ohälsa behöver vi våga se, prata och lyssna samt ta steget vidare – både som professionell och som medmänniska.

Innehållet är uppdelat på olika dagar efter åldersgrupp:
• Tisdag 16 november - Barn och unga
• Onsdag 17 november - Mitt i livet
• Torsdag 18 november - Äldre

Du kan ta del av fullständigt program via programfoldern (pdf) eller digitalt på Norrköpings kommuns webbplats.

Arrangörer

  • Finspångs kommun
  • Norrköpings kommun
  • Söderköpings kommun
  • Valdemarsviks kommun
  • Region Östergötland
  • NSPH Östergötland

Om evenemanget - Om Psykisk Hälsa

Om Psykisk Hälsa är temadagar som sätter psykisk hälsa i fokus. Syftet är att bredda kunskap och kännedom om psykisk hälsa.

Om Psykisk Hälsa har arrangerats sedan 1998, men kallades för Psykiatriska veckan fram till år 2018, och är ett samarbete mellan östra länsdelen i Östergötland. Med anledning av coronapandemin var evemanget för första gången webbsänt år 2019.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång