Finspångs kommun

Språk/Language

Nytt besökssystem i kommunhusets reception

Från och med måndag 27 maj står kommunhusets nya besökssystem redo att ta emot besökare. Besökssystemets terminal står vid entrén i anslutning till kommun­huset reception och växel.

På bilden visas en besöksapparat som ser ut som en stor datorskärm. På skärmen står det "Välkommen, anmäl dig här".

Via besökssystemet skärm kan besökare checka in sig själva vid bokade besök.

I anslutning till receptionen vid kommunhusets entré står det nya systemet redo att ta emot besöks­bokningar, med start måndag 27 maj klockan 8.

- Med det nya systemet på plats kan vi förbättra vår medborgarservice vid bokade besök, så det känns fantastiskt, säger Mattias Karlsson, funktionsansvarig för reception och växel.

Enkel självincheckning

För besökare som vill träffa en tjänsteperson i kommunhuset är det nya besökssystemet bekvämt, mycket tack vare den enkla själv­incheckningen via skärmen. Det kommer även att finnas en informations­skylt ovanför besökssystemet som förklarar hur incheckningen går till.

- Vi tycker att det är ett väldigt bra system, och framför allt kommer det att vara enkelt för våra besökare att registrera sig vid besök, tillägger Mattias.

Så går registreringen till

  • Via besökssystemets skärm knappar besökare med bokad tid in sitt förnamn, efternamn och namnet på tjänstepersonen de ska träffa. En lista över mottagare visas, och besökaren kan då välja rätt person.
  • När självincheckningen är klar skrivs en besöksetikett ut, som besökaren behöver fästa synligt på sitt bröst för att passera kommunhusets säkerhetsdörrar. Samtidigt blir tjänstepersonen informerad om besöket via sms och möter upp besökaren kort därefter.
  • Besökaren behöver inte checka ut sig själv efter besöket, det sker automatiskt.

Personuppgifterna som registreras vid självincheckningen sparas inte i besökssystemet, men själva besöket registreras som en siffra för statistiksyfte.

Att tänka på vid besöksbokning

Vill du träffa en tjänsteperson på kommunen behöver du först boka in en mötestid med tjänstepersonen.

Har du ett inbokat möte med en tjänsteperson i kommunhuset behöver du anmäla ditt besök via besökssystemets terminal, eller genom att kontakta receptionens personal.

Efter att du registrerat ditt besökt väntar du på att tjänsterpersonen kommer och tar emot dig.

Vid frågor om besökregistreringen

Om du har frågor eller funderingar om det nya besökssystemet, eller är osäker på hur du ska göra, är du varmt välkommen att prata med personalen i receptionen så hjälper de dig.

Kontakt

Mattias Karlsson
Funktionsansvarig för reception och växel
Kommunikationsavdelningen

0122-855 16
mattias.karlsson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång