Finspångs kommun

Språk/Language

Nu tar Finspång över stafettpinnen för Tiomila

I helgen besökte representanter från Finspångs kommun och Tiomilaledningen för 2025 Nynäshamn och årets upplaga av Tiomila för att ta intryck och se och lära hur arrangemanget kan gå till. För nästa år är det Finspångs tur!

Orientering under tiomila i Nynäshamn 2024.

Under 4-5 maj genomfördes den omtyckta Tiomilakavlen i orientering i Nynäshamn – ett av svensk idrotts starkaste varumärken och orienteringssportens stora budkavleklassiker sedan starten 1945.

Närmare 7000 orienterare fick sig en härlig rundtur i vackra miljöer under strålande sol och blå himmel.

Nästa år arrangeras Tiomila i Finspång, och redan nu har man tagit över stafettpinnen för Tiomila.

Många engagerade orienterare

Erik Engvall är ordförande för orienteringsklubben OK Kolmården som är delarrangör för nästa års tävling. Han berättar att de deltar med två ungdomslag, två herrlag och två damlag. När vi möter upp honom har han precis haft en dragning med ungdomarna som strax ska bege sig ut för att tävla.

unga orienterare

Peppade ungdomar som strax skulle bege sig ut i skogen och tävla.

Erik berättar att det bästa med orientering är gemenskapen, att kunna göra något tillsammans, hela familjen. ”Så länge du kan springa, så kan du orientera” säger han.

Han berömmer arrangemanget i Nynäshamn, som arrangerar tävlingen i år och uppskattar folkfesten och att det är riktigt kul orientering.

Erik Engvall, ordförande i orienteringsklubben OK Kolmården

Erik Engvall, ordförande för orienteringsklubben OK Kolmården

”Det kommer bli fantastiskt att anordna Tiomila i Finspång, vi kommer bjuda på ett fint arrangemang, bra banor, fina skogar. Ja, hög kvalitet rätt igenom”.

Finspång förbereder sig för Tiomila 2025

Representanter från Tiomilaledningen i Finspång samt Finspångs kommun fanns också på plats för att ta intryck från arrangemanget och se och lära. Kommundirektör Johan Persson var nöjd med dagen och ser framåt; "Vi ser fram emot att Tiomila kommer till Finspång och kommer att göra vårt yttersta för att se till att det blir ett framgångsrikt arrangemang och en tävling som involverar och berör Finspångsborna".

Mats Annerfeldt, kommunstyrelsens ordförande håller med; "Det är otroligt roligt att Tiomila väljer att lägga sin tävling hos oss i Finspång. Jag tänker att det är ett bevis på den drivkraft som finns i vårt föreningsliv och det goda samarbetet med närliggande klubbar inom orienteringssporten.
Det är också väldigt kul att vi Finspångare får en möjlighet vara med och se elitorientering på riktigt i våra skogar, samtidigt som de som kommer hit för att tävla, träna eller titta får en möjlighet att se och uppleva vårt fina Finspång."


Finspångs kommun på TioMila i Nynäshamn, 4 maj 2024.

Ett glatt gäng från Finspångs kommun och tiomilaledningen för 2025 besökte Nynäshamn för att få inspiration.

Nu ser vi fram emot ett spännande Tiomila- arrangemang i Finspång den 3-4 maj 2025.

Kontakt

Johan Persson
Kommundirektör
Ledningsstaben

0122-859 86
johan.persson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Mats Annerfeldt (S)
Kommunalråd/ordförande
Kommunstyrelsen

0122 - 859 72
mats.annerfeldt@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång