Språk/Language

Nu öppnar åter Lillsjö­bäckens parkerings­plats

Onsdag 14 oktober öppnar åter Lillsjö­bäckens parkering i centrala Finspång efter en tids ombyggnation.

Lillsjöbäckens parkeringsplats i central Finspång

Upprustningen av Lillsjöbäckens parkering är nu klar och öppnar 14 oktober. Parkeringsytorna har asfalterats, linjemålats samt fått ny förstärkt belysning.

Regionens parkeringsytor

Parkeringens storlek är på totalt 213 platser och av dessa kommer Region Östergötland att hyra cirka 90 platser. De parkeringsplatser som regionen ska hyra är parkeringsplanet närmast Lillsjöbäcken. Regionens parkering blir avgiftsbelagd och öppnas i december i samband med Vårdcentrums öppnande.

Allmänna parkeringar

Du som besöker centrum är välkommen att använda parkeringsplanet intill gång och cykelvägen. Här kommer det även finnas möjlighet att ladda din elbil.

Parkeringen är i nuläget avgiftsfri men kan komma att bli avgiftsbelagd på sikt.

För dig med elbil

För dig som har elbil kommer det på sikt finnas sex nya platser där du kan ladda din bil. Dessa platser är kommer inom kort att installeras, mer information om tid för detta återkommer vi om.

För dig som åker vidare med kollektivtrafik

För dig som vill parkera bilen och ska vidare med kollektivtrafiken är välkommen att parkera på Lillsjöbäckens parkering. Tillgängliga gång och cykelvägar finns för att ta sig till närmsta hållplatsläge som är Finspång station.

Välkommen att använda vår nya parkering!

Kontakt

Joakim Joge
Trafikingenjör
Samhällsplaneringsenheten

0122-855 81
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång