Finspångs kommun

Språk/Language

Möt Inger - kontaktperson inom LSS

Inger Gunnarsson är en av de engagerade kontaktpersonerna i vår kommun. Hon är bosatt i Finspång och upplever att det är en givande erfarenhet att kunna hjälpa någon i sin hemkommun.

Inger, kontaktperson LSS

Med en bakgrund som lärare inom skolvärlden, var det genom en kollegas rekommendation som Inger fick tipset att prova på att bli kontaktperson. Inger har alltid tyckt om att arbeta med människor och att hjälpa andra. Genom uppdraget som kontaktperson så kände hon att hon verkligen hittat rätt.

Lagar mat, går på promenad och bio

Inger och hennes kontakt träffas en gång i veckan under ungefär två timmar. Då gör det allt från att laga mat tillsammans, gå på promenad, bio eller tar en shoppingtur till Norrköping.

-Ibland finns det en utmaning i att hitta passande aktiviteter på grund av en ansträngd ekonomisk situation, men då gäller det att vara kreativ, säger Inger.

Vid ett tillfälle fick Inger och hennes kontakt möjligheten att njuta av en gemensam spadag. Då ansökte de om stöd från kommunen, och de fick möjlighet att njuta av ett uppskattat spatillfälle.

Värdet i att vara betydelsefull för någon annan

Det mest värdefulla med att vara kontaktperson enligt Inger är att vara betydelsefull i någon annans liv.

-Min drivkraft är att jag känner att den lilla insatsen jag gör kan betyda så mycket för någon annan. Jag känner mig viktig för min kontakt och det är väldigt givande för mig.

Alla kan bidra

Inger menar att om man funderar på att bli kontaktperson så ska man inte tveka, utan prova. Enligt henne har alla något värdefullt att erbjuda. Det bara om att vara närvarande och lyssna, ibland om att erbjuda enkla lösningar, bredda perspektiven eller helt enkelt att bara finnas där för en annan individ.

-Det handlar om att dela det man har i sin ryggsäck och använda det för att stödja andra, avslutar Inger.

Vill du bli kontaktperson?

Är du instresserad av att bli kontaktperson åt en person inom LSS? Via länken nedan kan du läsa mer och lämna en intresseanmälan.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång