Finspångs kommun

Språk/Language

Låna gitarr på biblioteket – en del av årets musikvår

Från och med januari kan du låna med dig en gitarr hem kostnadsfritt från Finspångs bibliotek. Satsningen är en del av organisationen STIMS 100-årsjubileum.

Gitarr från STIM som kan lånas på Finspångs huvudbibliotek.

STIM – 100 år

I år firar upphovsrättsorganisationen STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå) 100 år. I samband med firandet beslutade organisationen att dela ut 100 gitarrer till bibliotek över hela Sverige. I Östergötland har flera bibliotek blivit tilldelade gitarrer och Finspångs bibliotek är ett av de lyckligt lottade biblioteken.

Projektet ska bidra till ökat musikintresse

Syftet med projektet är att öka musikintresset och musikutövandet för att alla oavsett förutsättning ska kunna ha möjlighet att prova att spela ett instrument.

Gitarrlån – en del av musikvåren

Möjligheten att låna gitarr är en del av Finspångs biblioteks satsning på musikaktiviteter som kommer att äga rum under våren.

-Vi har flera aktiviteter och evenemang som har med musik att göra på biblioteket under våren. Vi försöker att anordna aktiviteter som passar alla åldrar och musiksmaker så det kommer att röra sig om allt från folkmusik till schlagermusik, säger Kristina Sjöberg, gruppchef på Finspångs bibliotek.

Så lånar du gitarr på biblioteket

Gitarren, som är en Yamaha C40 med nylonsträngar, finns att låna på plats på Finspångs huvudbibliotek. Gitarren går inte att reservera online. Du kan låna med gitarren hem kostnadsfritt upp till 28 dagar.

Kontakt

Finspångs bibliotek
Huvudbibliotek

0122-850 66
bibliotek@finspang.se

Kristallen, Bergslagsvägen 9, 612 30 Finspång